Δεν πιστεύω ότι δεν υπάρχει κάτι που να σε εντυπωσίασε. Ο μόνος τρόπος για να συνέβη κάτι τέτοιο, είναι να μην πήγες! 89 κτίρια σε όλη την Αθήνα, δημόσια και ιδιωτικά, άνοιξαν και φέτος τις πόρτες τους στον κόσμο που ήθελε να τα επισκεφθεί. Με γνώμονα το αρχιτεκτονικό τους ενδιαφέρον, όλοι είχαν ένα δικό τους λόγο να ξεναγηθούν σε κάτι διαφορετικό. Για 4η συνεχόμενη χρονιά, το Open House ήταν το θέμα του διημέρου 1 & 2 Απριλίου. Εγώ ρώτησα τον @g_lgs να μου πει πως τα πέρασε, τι τον εντυπωσίασε και τι πρόλαβε να φωτογραφήσει.

Αρχικά να σου πω ότι ήταν “παρθένος”, καθώς ήταν η πρώτη του εξόρμηση σε Open House. Ωστόσο, δεν έμεινε σε μια απλή βόλτα, αλλά πέρασε τουλάχιστον 8 – 9 ώρες κάθε μέρα στους δρόμους και στις ξεναγήσεις. Μόνο έτσι θα μπορούσε να επισκεφθεί αρκετούς από τους χώρους που ήθελε. Αφορμή του; Το επάγγελμα του (που έχει να κάνει με την εικόνα) και το ενδιαφέρον του στην εσωτερική διακόσμηση. Παραπονάκι του; Το ότι λόγω πολύ κόσμου οι ξεναγήσεις γίνονταν κάπως γρήγορα, χωρίς να υπάρχει αρκετός χρόνος για φωτογραφίες. Όμως, όπως θα δεις, πολλές λεπτομέρειες τράβηξαν το ενδιαφέρον του. Αρκετά για να τις απαθανατίσει. Γενική εντύπωση; Θετική. Ακόμα και η αυξημένη κίνηση δεν ήταν κάτι που τον ενόχλησε. Ίσα ίσα βοήθησε στη θετική του εντύπωση από τη διοργάνωση. “Με εντυπωσίασε η προσέλευση. Δεν περίμενα να δω τόσο πολύ κόσμο”, δήλωσε.

Ποια σημεία επέλεξε να επισκεφθεί;

Σάββατο 1 Απριλίου: Βίλα Καζούλη, New Hotel, Coco-Mat Hotel, Μουσείο Μπενάκη

Κυριακή 2 Απριλίου: Εθνική Ασφαλιστική, Πολυχώρος Piree, Grande Dame, Πρώην Καπνεργοστάσιο Παπαστράτος, Box One, Athina Art Appartments

Από αυτές τις επιλογές, περισσότερο ξεχώρισε το New Hotel, το Coco-Mat Hotel και το Grande Dame. Ιδιαίτερη έμφαση ωστόσο έδωσε στο Grande Dame.  Θεωρεί ότι έχει πετύχει με τον καλύτερο τρόπο το στόχο του και ότι ήταν το καλύτερο κτίριο κατοικίας που είδε.

Αν ήσουν κι εσύ μέρος αυτού του αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος διημέρου, μπορείς ακόμα να ψηφίσεις το αγαπημένο σου κτίριο. Υπάρχει ανοιχτή ψηφοφορία στη σελίδα του Open House. Η φόρμα ψηφοφορίας θα είναι διαθέσιμη μέχρι την Παρασκευή 7 Απριλίου, στις 12 το βράδυ.

Ποιο κτίριο του Open House 2017 ξεχώρισες εσύ;

Τον @g_lgs μπορείς να τον βρεις στο Instagram για περισσότερες φωτογραφίες από την εξόρμηση στο Open House αλλά και για τη δική του ξεχωριστή φωτογραφική άποψη.
Αν κι εσύ έχεις παρόμοιες καλλιτεχνικές ανησυχίες, μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας και να τις δεις να δημοσιεύονται. Κι αν πάλι είσαι ένας δραστήριος δημιουργός, μπορείς άμεσα να γίνεις μέλος της δημιουργικής μας κοινότητας εδώ.

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από τους χώρους του New Hotel, του Piree, και του Grande Dame.

Φωτογραφίες: @g_lgs

One Comment

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020