Το Snapchat δεν προσπάθησε ποτέ να γίνει κάτι άλλο από αυτό που ξεκίνησε. Κόντρα σε όλες τις πλατφόρμες που σε φέρνουν σε επαφή με πάρα πολύ, άγνωστο, κόσμο, το Snapchat εστιάζει σε ανθρώπους που ξέρεις. Είναι πιο πολύ μια “εφαρμογή για τους φίλους”. Η άμεση ανταλλαγή των snaps σας είναι το εργαλείο που το έκανε διάσημο. Φυσικά, με δυνατότητες όπως το Discover, που προστέθηκαν στην πορεία, επιθυμεί τη μεγαλύτερη κατανάλωση περιεχομένου. Πρόσφατα λοιπόν, με την τελευταία ενημέρωση, έδωσε τη δυνατότητα για πιο εύκολη και άμεση αναζήτηση. Όχι χρηστών, αλλά περιεχομένου. To Snapchat Content Search.

Το περιεχόμενο, και η κατανάλωσή του, είναι αυτή τη στιγμή η μεγαλύτερη δύναμη του Snapchat. Μπορεί να έχει χάσει κάποιον αριθμό χρηστών μετά την είσοδο των Instagram Stories τον Αύγουστο, αλλά οι χρήστες περνούν 25 – 30 λεπτά κάθε μέρα στην εφαρμογή. Έτσι διατηρεί τη δύναμή του και τώρα θέλει να την αυξήση με αυτή τη δυνατότητα. Τα brands μέσα στο Snapchat θα μπορούν να δημιουργούν περιεχόμενο όχι μόνο για τους ακόλουθούς τους αλλά και για όσους άλλους μπορεί να ενδιαφέρονται γι’ αυτό και δεν το ξέρουν. Η αναζήτηση γίνεται με βάση κατηγορίες περιεχομένου. Να, δες το βίντεο για να καταλάβεις περισσότερα!

Εκτός από το Snapchat Content Search, το Snapchat ανακοίνωσε και μια ακόμα αλλαγή. Θυμάσαι που μπορούσες κάθε snap σου, εκτός από το story σου να το προσθέσεις και στο Our Story του Snapchat; Μέχρι πρόσφατα έπρεπε να επιλέξεις μια από τις δημόσιες ιστορίες και να το υποβάλλεις εκεί, με την ομάδα του Snapchat να αποφασίζει για τη δημοσίευσή του. Πλέον κι αυτό αλλάζει και το Story σου θα μπορεί να δημοσιευθεί σε διάφορα άλλα δημόσια stories στα οποία μπορεί να ταιριάζει ως κατηγορία. Αυτό δε θα μπορούσε να το  κάνει η ομάδα του Snapchat πια οπότε και χρησιμοποιούν μια τεχνολογία μάθησης και αυτόματης κατηγοριοποίησης του snap σου σε άλλα stories. Με τον τρόπο αυτό σου δίνει μεγαλύτερες δυνατότητες προβολής, μα μόνο αν το θέλεις. Γι’ αυτό και δε μπορεί να το κατηγορήσει κάποιος ότι χάνει την εστίασή του ως μια πιο “προσωπική” εφαρμογή.

Το Snapchat δε σταματά. Εξελίσσεται!

HT: Social Media Today

Social Media: Απαραίτητα για την ψηφιακή παρουσία κάθε ατόμου αλλά και brand. Τα νέα τους είναι πολλά και συχνά και οι δυνατότητες τους αυξάνονται γρήγορα. Πρέπει λοιπόν να μένουμε συντονισμένοι! Ακολούθησε τη neoperativa στα δικά της Social Media κι αν χρειάζεσαι στρατηγική & πρωτότυπο περιεχόμενο για να ενισχύσεις τα δικά σου Social Media, μη διστάσεις να μας στείλεις μήνυμα.

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020