Η Koio είναι μια ιταλική εταιρεία που δημιουργεί χειροποίητα sneakers με μοντέρνο σχεδιασμό, προσοχή στα υλικά και σεβόμενη πάντα τις τεχνικές παραγωγής του παρελθόντος. Η εταιρεία πρόσφατα αποφάσισε να δράσει κι αυτή με τον τρόπο της ενάντια στο συστημικό ρατσισμό.

Τι έκανε η Koio;

Δημιούργησε μια πολύ όμορφη συνεργασία με τους Young Chicago Authors (YCA) και μαζί σχεδίασαν και παράγουν ένα μοναδικό sneaker! Η Koio έβαλε το ολόλευκο, ως τώρα, Capri Triple White, και οι YCA διέθεσαν ένα βραβευμένο ποίημα γεμάτο σημαντικά μηνύματα. Το ποίημα είναι της Taisaun Levi, μαθήτριας σε λύκειο του Chicago, το οποίο και βραβεύτηκε το 2019 στο διαγωνισμό Louder Than a Bomb. Μέσα από το ποίημα, η νεαρή μιλά για την εμπειρία της που αφορά τη γλώσσα όπως τη διδάσκεται σε αντιπαράθεση με το πώς πραγματικά είναι η διάλεκτος που χρησιμοποιεί ο κόσμος στον οποίο ζει. Μια διάλεκτος που προέρχεται από υποδουλωμένους μαύρους Αφρικανούς και η οποία διεκδικεί το δικαίωμα μιας ξεχωριστής γλώσσας και όχι απλώς μιας διαφορετικής διαλέκτου των Αγγλικών.

Η συνεργασία της Koio με τους νεαρούς συγγραφείς έχει ως σκοπό να ενισχύσει τους χώρους όπου οι νέοι θα νιώθουν ασφαλείς να εκφραστούν. Γι’ αυτό και όλο το  ποσό που θα συγκεντρωθεί από τις πωλήσεις του συγκεκριμένου sneaker θα διατεθούν στην υποστήριξη σημαντικών οργανισμών. Ένας από αυτούς είναι ο ίδιος ο οργανισμός των YCA, μαζί με τους Black Lives Matter & GoodKidsMadCity. Ο στόχος είναι να δοθούν στους οργανισμούς αυτούς πάνω από $25.000 δολάρια για τη μάχη ενάντια στην ανισότητα και την αδικία.

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνεργασία που δείχνει ότι πολλά brands έχουν ευαισθητοποιηθεί γύρω από το συγκεκριμένο θέμα και δραστηριοποιούνται για να φέρουν την αλλαγή. Προσωπικά χαίρομαι πολύ που η συγκεκριμένη συνεργασία εστιάζει στους νέους. Αυτοί άλλωστε στο μέλλον θα κληθούν να συνεχίσουν και να μεταδώσουν το νόημα αυτού του αγώνα.

Αν σε ενδιαφέρει και πρακτικά να μάθεις για το συγκεκριμένο ζευγάρι sneakers, η τιμή του ανέρχεται στα $248 δολάρια και μπορείς να τα αποκτήσεις από το ηλεκτρονικό κατάστημα της Koio.

Ένα ζευγάρι sneakers που αξίζει πολλά παραπάνω!

 

Πηγή: Hypebeast

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020