Όταν ανεβάζεις ένα δημόσιο βίντεο στο YouTube, πρακτικά το δείχνεις σε όλο τον κόσμο. Τι γίνεται όμως όταν το βίντεό σου είναι στα ελληνικά για παράδειγμα και δε μπορεί να το καταλάβει κάποιος από το εξωτερικό; Γιατί να χάσεις τη δυνατότητα το βίντεό σου να έχει μεγαλύτερη απήχηση;

Στο YouTube υπάρχουν χρήστες που μιλούν σχεδόν κάθε γλώσσα του κόσμου και ο αριθμός αυτός φτάνει μέχρι και τις 76 γλώσσες. Επίσης το YouTube εστιάζει στην κοινότητα κι αυτό δεν είναι νέο. Το 2015 παρουσίασε κάποια εργαλεία που επέτρεπαν στους χρήστες να υποβάλλουν υπότιτλους σε άλλες γλώσσες για τα βίντεο. Η κοινότητα αγκάλιασε τη δυνατότητα με σκοπό να σπάσει τα γλωσσικά σύνορα. Τώρα, η δυνατότητα αυτή επεκτείνεται και στους τίτλους και τις περιγραφές του κάθε βίντεο. Η δυνατότητα ακούει στο  όνομα “Community Contributions”. Με τον τρόπο αυτό η εμπειρία ολοκληρώνεται και η κοινότητα αποκτά μεγαλύτερη δύναμη.

Ακόμα και η ίδια η ανακοίνωση από το YouTube δεν είναι απρόσωπη. Για την πιο άμεση κατανόηση της επίδρασης που έχει η νέα δυνατότητα παρουσίασε ένα βίντεο της Alex Dainis. Στο βίντεο αυτό η vlogger επιστήμονας μιλά για το πως τα Community Contributions βοήθησαν να διαδοθεί ακόμα πιο πολύ το πάθος της. Κι αυτό δεν είναι άλλο από τη βιολογία και τη γενεαλογία. Ένας χρήστης της ζήτησε να ενεργοποιήσει τη δυνατότητα για να μπορεί να μοιραστεί τα βίντεό της με τους φίλους του. Αυτή του η κίνηση καθώς και άλλων που βοήθησαν τα βίντεό της να διαδοθούν πιο πολύ, είναι κάτι για το οποίο νιώθει ευγνωμοσύνη.

Μέχρι τώρα έχουν υπάρξει περισσότεροι από 900.000 δημιουργούς που βοήθησαν κάνοντας μια μετάφραση. Ίσως ένα από τα πιο δυνατά παραδείγματα είναι ο Tee Ponsukcharoen. Περνά 10 ώρες την εβδομάδα μεταφράζοντας περιεχόμενο στο YouTube. Μέχρι τώρα έχει μεταφράσει πάνω από 2.500 βίντεο και η διαδικασία έχει γίνει μέρος της καθημερινότητάς του. Ο συνεργασία ανάμεσα σε δημιουργούς που δε γνωρίζονται, μέσω μιας πλατφόρμας, κάνει τον κόσμο να μοιάζει μικρότερος.

Η συνεργασία ανάμεσα σε μια κοινότητα φαίνεται να έχει αδιαμφισβήτητη δύναμη. Κι εμείς στη NEOPERATIVA πιστεύουμε το ίδιο. Γι’ αυτό αν είσαι δημιουργός μπορείς να ξεκινήσεις να χρησιμοποιείς τώρα τα Community Contributions του YouTube. Παράλληλα, μπορείς να γίνεις μέλος και της δικής μας δημιουργικής κοινότητας κι έτσι να συνεργαστούμε στο άμεσο μέλλον. Μπορείς να κάνεις εγγραφή εδώ.

Η ισχύς εν τη ενώσει.

HT: YouTube Creators Blog

Social Media: Απαραίτητα για την ψηφιακή παρουσία κάθε ατόμου αλλά και brand. Τα νέα τους είναι πολλά και συχνά και οι δυνατότητες τους αυξάνονται γρήγορα. Πρέπει λοιπόν να μένουμε συντονισμένοι! Ακολούθησε τη neoperativa στα δικά της Social Media κι αν χρειάζεσαι στρατηγική & πρωτότυπο περιεχόμενο για να ενισχύσεις τα δικά σου Social Media, μη διστάσεις να μας στείλεις μήνυμα.

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020