Το πιο πρόσφατο project του Digital Artist, Mike Campau, έχει τίτλο “ANTISOCIAL”. Ναι, έχει θέμα του τα Social Media, αλλά όχι από την θετική τους οπτική γωνία. Το project αυτό έχει ως στόχο να δείξει ότι τα Social Media, δεν είναι στην πράξη τόσο “social”. Ότι πίσω από αυτό που λέμε κοινωνική ζωή μέσα από τα δίκτυα αυτά, υπάρχει κάποιου είδους ψέμα που κρύβει τη μοναξιά μας.

Τα Social Media στις μέρες μας, έχουν αρχίσει να ακούν λίγο περισσότερο τους ίδιους τους τους χρήστες. Αν δώσουν μια νέα δυνατότητα, αλλά αυτή δεν πάει καλά, την αναπροσαρμόζουν. Αυτό είναι ένα καλό στοιχείο τους, όμως σε ευρύτερα πλαίσια, θεωρείς ότι έχουν βοηθήσει τη μεταξύ μας επικοινωνία ή όχι; Ο Mike θεωρεί, σύμφωνα με την περιγραφή που δίνει ο ίδιος στο project, ότι κάθε πλατφόρμα έχει τα προβλήματά της. Κάθε πλατφόρμα ταυτόχρονα έχει τεράστια επιρροή στην κοινωνία, καλή αλλά και κακή.

Έτσι, χρησιμοποιώντας CGI (Computer-Generated Imagery), δικές του φωτογραφίες και υλικό από το Adobe Stock, δημιουργεί μια σειρά από νέον επιγραφές που η καθεμιά αφορά ένα διαφορετικό Social Medium. Επιλέγει να τοποθετήσει όλες τις επιγραφές αυτές, σε άδεια πάρκινγκ αυτοκινήτων και δεν τα επιλέγει τυχαία. Για το δημιουργό, οι άδειες θέσεις συμβολίζουν τις ξεχωριστές και απομωνομένες μας δημοσιεύσεις, αλλά σε ένα σημείο που μπορεί εύκολα να τις δει πολύς κόσμος.

Snapchat, Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn και Behance είναι τα Social Media που επέλεξε να “σχολιάσει” ο Mike με δημιουργικό τρόπο. Κάθε επιγραφή αναφέρει το μήνυμα που κρύβεται πίσω από κάθε μας κίνηση στο καθένα από τα παραπάνω, αλλά και κάτι ακόμα. Το “κάτι ακόμα” είναι ένα μικρό παράδειγμα χρήσης της κάθε εφαρμογής. Σε αυτά τα παραδείγματα μιλάει ίσως με τη μεγαλύτερη ειλικρίνεια για το πώς πραγματικά κρύβουμε την αλήθεια πίσω από τη βιτρίνα των Social Media.

Μπορείς να μάθεις παραπάνω για το δημιουργό στην επίσημη ιστοσελίδα του.

Άγγιξε ένα μεγάλο θέμα ο Mike Campau με αυτό το project, δε συμφωνείς;

Facebook: The place to go and make everyone think your life is great.
“Here is what I post: Happy birthday to my wonderful husband who I’m lucky to have. Reality: we are getting a divorce.”

Instagram: LOOK AT ME, LOOK AT ME, LOOK AT ME, LOOK AT ME
“I need more followers. I better hurry up and post some cool shit. Why don’t I have more followers?”

LinkedIn: People I don’t really know endorse me for things I really don’t do.

Snapchat: OPEN 10 seconds, 24 hours, or forever.
“I probably shouldn’t have sent that. Good thing it disappears, right?”

Twitter: My political view is ALL OR NOTHING, based on other posts and memes.

Behance: I spend all day putting my link in project comments and not on my work.
“This project is great. Please check out my work.”

h/t: WeRSM

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020