Για κάτι τέτοιες στιγμές χαίρομαι που είμαι beta tester του Instagram. Βέβαια, μαζί με αυτό έχω συχνά και πολλές αστάθειες στην εφαρμογή. Επιπλέον, δεν έχει ξεκαθαριστεί πώς ακριβώς γίνεται το μοίρασμα των νέων δυνατοτήτων ανά τον κόσμο. Αν δηλαδή πηγαίνει ανάλογα την τοποθεσία, αν έχεις επαγγελματικό ή προσωπικό λογαριασμό ή αν είναι και τυχαίο. Ωστόσο, η συγκεκριμένη αλλαγή ήταν προφανής αφού αφορά τα Instagram Stories και πώς αυτά εμφανίζονται στην αρχική οθόνη της εφαρμογής. Δεν ξέρω πόσο καιρό μπορεί να δοκιμάζεται, πάντως εγώ σήμερα το είδα πρώτη φορά!

Ως τώρα τα stories που εμφανίζονται στην αρχική εικόνα, είναι το δικό μας και ακόμα τέσσερα. Για να δούμε περισσότερα πρέπει να τα αναζητήσουμε στην ίδια σειρά, πιο δεξιά από τα μέχρι τώρα. Όταν τελείωναν τα προφίλ με τα νέα stories, τότε μπορούσαμε να δούμε τα προφίλ όσων είχαμε δει όλα τα ενεργά τους stories, στην περίπτωση που θα θέλαμε να τα ξαναδούμε! Τι θα έλεγες λοιπόν αν σου έλεγα ότι το Instagram, μετά από τόσο καιρό, δοκιμάζει ένα multiline display για τα Instagram Stories του;

Τι εννοώ;

Το Instagram φαίνεται να θέλει να δώσει περισσότερο χώρο στα Instagram Stories, αφού πλέον αυτά κεντρίζουν και το περισσότερο ενδιαφέρον από το κοινό του. Έτσι, φαίνεται να δοκιμάζει μια αρχική εικόνα του feed με δύο γραμμές με συνολικά 8 stories (2 τετράδες) να εμφανίζονται από την αρχή. Θες να δεις περισσότερα; Στο κάτω σημείο αυτής της οκτάδας υπάρχει ένα κουμπί που λέει “Δείτε όλες τις ιστορίες”. Πατώντας το, καταλαβαίνεις ότι πλέον η διάταξη είναι κάθετη, καθώς η καρτέλα ανοίγει προς τα κάτω, εμφανίζοντας ακόμα περισσότερες τετράδες από προφίλ που έχουν ενεργά stories για να δεις. Δες τις εικόνες παρακάτω και θα καταλάβεις καλύτερα.

Πώς σου φαίνεται;

Εμένα πάντως μου αρέσει πολύ! Γι’ αυτό έτρεξα να το γράψω κιόλας! 😛 Θεωρώ ότι η προβολή του συγκεκριμένου σημείου είχε μείνει για πολύ καιρό στάσιμη, ενώ προσφέρει πολλά στην εφαρμογή. Περισσότερη ώρα που το κοινό παρακολουθεί Instagram Stories, περισσότερες διαφημίσεις, περισσότερο περιεχόμενο! Και φυσικά, πιο εύκολη επιλογή των stories που θέλεις να δεις, προσπερνώντας αυτά που δεν προτιμάς να δεις για κάποιο λόγο (γκούχου γκούχου)!

Μένει λοιπόν να δούμε κατά πόσο είναι μια πιο σοβαρή δοκιμή, αν εξετάζουν κι άλλες εναλλακτικές και πόσο σύντομα ίσως τη δούμε να γίνεται επίσημη!

Μένουμε συντονισμένοι!

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020