Δεν έχει μείνει πολύ για το τέλος του χρόνου. Κι εγώ έχω γράψει πριν λίγες μέρες ένα συλλεκτικό άρθρο για τα Social Media και το 2016. Μάλλον βιάστηκα. Το Messenger έχει πια Stories και το ίδιο, ενώ το Snapchat ανακοινώνει νέες δυνατότητες. Τι άλλο προλαβαίνουμε να δούμε μέσα στο 2016 λοιπόν;

[bctt tweet=”Snapchat FTW! Group Chat & Νέα Creative Tools!” username=”neoperativa”]

Facebook και Snapchat φαίνεται να ανταλάσσουν δυνατότητες πια. Με το πρώτο κυρίως να αντιγράφει το δεύτερο, έως τώρα. Η νέα δυνατότητα του Snapchat είναι το Group Chat. Ναι, είναι αυτό που κατάλαβες. Ομαδική συνομιλία έως 16 άτομα. Ωστόσο, δεν ξεχνάμε τη γνωστή φιλοσοφία των 24 ωρών. Κάθε Snap διαγράφεται μετά από 24 ώρες, ακόμα κι αν δεν έχει διαβαστεί. Τα άτομα που συμμετέχουν στο γκρουπ εμφανίζονται στο κάτω μέρος. Κι αν δε θες να “σπαμάρεις” τους υπόλοιπους, μπορείς εύκολα από εκεί να επιλέξεις ένα άτομο και να στείλεις άμεσα προσωπικό μήνυμα. Ένα group chat μπορεί να δημιουργηθεί μετά από ένα Snap ή απ’ ευθείας στη δημιουργία ενός νέου chat. Τέλος, όπως ακριβώς και με τα snaps στα μηνύματα, ένας παραλήπτης μπορεί να δει ένα snap και να έχει τη δυνατότητα μόνο για ένα replay.

Είπα τέλος; Πάλι λάθος έκανα. Στην ίδια ανακοίνωση το Snapchat εμφάνισε δύο νέα δημιουργικά εργαλεία. Το ένα λέγεται Scissors και λειτουργεί στο preview ενός Snap ως ψαλλίδι. Μπορείς να κόψεις την εικόνα και το αποτέλεσμα να λειτουργήσει αυτόνομα ως sticker στη συνέχεια. Αν με το Bitmoji είχες προσωποποιημένα stickers, τώρα περνάς στο επόμενο επίπεδο. Το δεύτερο εργαλείο είναι το Paintbrush που ουσιαστικά σου δίνει μεγαλύτερη καλλιτεχνική ποικιλία. Και κάθε Snap γίνεται ένα καλλιτεχνικό αριστούργημα.

Και το παιχνίδι συνεχίζεται. Merry Snapping!

HT: Snap Inc.

Social Media: Απαραίτητα για την ψηφιακή παρουσία κάθε ατόμου αλλά και brand. Τα νέα τους είναι πολλά και συχνά και οι δυνατότητες τους αυξάνονται γρήγορα. Πρέπει λοιπόν να μένουμε συντονισμένοι! Ακολούθησε τη neoperativa στα δικά της Social Media κι αν χρειάζεσαι στρατηγική & πρωτότυπο περιεχόμενο για να ενισχύσεις τα δικά σου Social Media, μη διστάσεις να μας στείλεις μήνυμα.

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020