Κι όμως είναι αλήθεια! Και ίσως είναι ένα από τα μεγαλύτερα νέα για την πλατφόρμα του Instagram για το 2019. Εντάξει, ακόμα δεν έχει τελειώσει και  ίσως δε θα έπρεπε να λέω μεγάλα λόγια, αλλά δε μπορώ να κρατηθώ. Η συγκεκριμένη δυνατότητα να μπορείς να ανεβάζεις και να προγραμματίζεις (!) το περιεχόμενο του Instagram από το Facebook Creator Studio, είναι αναπάντεχα καλό νέο! Και μπορώ να σου εξηγήσω λίγο παραπάνω το γιατί.

Instagram Posts Προγραμματισμός Creator Studio

Μέχρι τώρα, για να κάνεις κάτι τέτοιο, θα έπρεπε να βρεις την κατάλληλη για σένα εξωτερική πλατφόρμα, η οποία θα συνεργαζόταν ιδανικά με το Instagram. Κάτι που δεν έγινε ποτέ πράξη, με καμία πλατφόρμα. Η πλατφόρμα της Hootsuite ίσως ήταν η πιο αρμονική σε συνεργασία με το Instagram, αλλά και γι’ αυτή υπήρχαν αρκετά προβλήματα κατά καιρούς και κατά λογαριασμούς. Οπότε, το να σου δίνει τη δυνατότητα ο ίδιος ο ιδιοκτήτης (Facebook), έρχεται ως επικό νέο στον κόσμο των Social Media. Αρκεί να μην ξεκινήσει να έχει πολλά προβλήματα και εδώ η διαδικασία! 😛

Κάποιοι μάλιστα έχουν ήδη ξεκινήσει να χρησιμοποιούν τη νέα δυνατότητα!

Κι έχει κι άλλο! Ακόμα κι αν δεν έχεις ασχοληθεί ακόμα με το IGTV ή δεν έχεις εξερευνήσει τις δυνατότητές του για το brand σου, δεν παύει να αποτελεί ένα αναπτυσσόμενο εργαλείο της πλατφόρμας. Μπορείς λοιπόν να προγραμματίζεις και για εκεί το περιεχόμενο απο το Creator Studio.

Ένα ακόμα καλό που προκύπτει από αυτή την κίνηση, είναι η διαχείριση των δεδομένων των λογαριασμών από ένα σημείο. Insights, μηνύματα και οποιαδήποτε κίνηση και προώθηση, θα ελέγχεται από ένα σημείο. Χωρίς να πρέπει να μπαίνεις από το mobile για κάποιες, και από υπολογιστή για κάποιες άλλες κινήσεις.

Κάτι ακόμα που διάβασα στο WeRSM και νομίζω ότι έχουν απόλυτο δίκιο, είναι το ότι το Facebook έβαλε ακόμα πιο επίσημα το Instagram κάτω από την ομπρέλα του. Έτσι, είναι σα να σε κρατάει λίγο παραπάνω δεμένο με αυτό, ακόμα κι αν σκεφτόσουν ότι δεν έχει νόημα πια και ήθελες να εστιάσεις μόνο στο Instagram. Μάλλον πρέπει να είναι σε πλήρη αρμονία και τα δύο για να πάρεις το καλύτερο δυνατό από όσα έχουν να προσφέρουν.

Instagram Posts Προγραμματισμός Creator StudioΠώς προγραμματίζω ένα Instagram Post από το Facebook Creator Studio;

Το πρώτο και βασικό βήμα είναι να συνδέσεις το λογαριασμό του Instagram με το Creator Studio. Αφού το κάνεις αυτό, τα βήματα είναι απλά. Ειδικά αν ήδη έχεις εξοικειωθεί με πλατφόρμες όπως η Hootsuite ή το Buffer, δε θα έχεις κανένα πρόβλημα:

  1. Διαλέγεις το περιεχόμενο από τον υπολογιστή ή τη Facebook σελίδα σου
  2. Προσαρμόζεις το περιεχόμενο στις διαστάσεις που χρειάζεται (αν δεν το έχεις ήδη κάνει)
  3. Γράφεις το κείμενο που θες να συνοδεύει το περιεχόμενο και (αν θες) προσθέτεις και τοποθεσία
  4. Δεξιά από το κουμπί “Publish/Δημοσίευση” υπάρχει ένα βελάκι για να επιλέξεις το “Schedule/Προγραμματισμός”
  5. Επιλέγεις τη μέρα και την ώρα

Αν τα έχεις κάνει όλα σωστά, το ίδιο σωστά θα γίνει και η δημοσίευσή σου στην ώρα της. Τέλειο;

Άντε και καλή μας διαχείριση!

Πηγή: WeRSM

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020