Για μαζευτείτε όλοι οι Urban Life φωτογράφοι και βιντεοσκόποι! Έχουμε διαγωνισμό. Τα τελευταία χρόνια ο ΟΑΣΑ κάνει αρκετές δράσεις και διαγωνισμούς για την ανάδειξη δημιουργικών ανθρώπων. Στα πλαίσια αυτών των κινήσεων, έχει ανακοινωθεί ένας διαγωνισμός που ήδη τρέχει, με γενικό τίτλο “ΜΕΣΑ”. Σκοπός του διαγωνισμού είναι να παρακινηθούν οι πολίτες να μετακινηθούν μέσα στην πόλη και να δουν τα Δημόσια Μέσα Μετακίνησης της Αθήνας (λεωφορεία, μετρό, τραμ, ηλεκτρικός, τρόλεϊ) με διαφορετική ματιά και διάθεση, να εμπνευσθούν, και να φωτογραφήσουν ή/και να βιντεοσκοπήσουν στιγμές από την μετακίνησή τους , αποτυπώνοντας την Αθήνα και τα Μέσα με μία διαφορετική ματιά. Και επειδή ο οργανισμός κατανοεί την digital εποχή, ο διαγωνισμός θα τρέξει στα πιο δημοφιλή Social Media. Όλα θα τρέξουν στο Facebook και το Instagram λοιπόν!

Ο διαγωνισμός θα έχει τρεις κύκλους και αυτό για να έχει τρεις διαφορετικές θεματολογίες που μπορούν να εμπνεύσουν τους δημιουργούς. Ο πρώτος κύκλος, που ήδη τρέχει και έχει διάρκεια ως 31.12.2016, έχει τίτλο “Κάθε μέρα στα μέσα”. Οι επόμενες θεματικές θα ανακοινώνονται λίγο πριν λήξει ο προηγόυμενος από αυτές κύκλος.

afisa_diagonismou_fotografias_web

Υποβολή Συμμετοχής
Facebook και Instagram είπαμε, αλλά προσοχή. Καλό θα είναι να μην κάνεις για το ίδιο περιεχόμενο τη διαδικασία και στο Facebook και στο Instagram. Προτίμησε το κοινωνικό δίκτυο που είναι πιο κοντά στη φιλοσοφία σου και ακολούθησε την ανάλογη διαδικασία. Κάθε φωτογραφία/βίντεο συνιστάται να συνοδεύεται από έναν τίτλο και σύντομη περιγραφή στα ελληνικά. Μπορείς να συμμετάσχεις  με φωτογραφίες (έγχρωμες και ασπρόμαυρες), βίντεο, animation gif και δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό συμμετοχών.

Υποβολή μέσω INSTAGRAM
Κάθε ενδιαφερόμενος με λογαριασμό στο Instagram καλείται α) να κάνει follow τη σελίδα «OASA.GR» στο Instagram β) να ανεβάσει μία τουλάχιστον φωτογραφία ή βίντεο από τα δημόσια μέσα μεταφοράς (λεωφορεία, μετρό, τραμ, ηλεκτρικός, τρόλεϊ) σύμφωνα με την παρακάτω διαδικασία: – ανεβάζοντας τη φωτογραφία – πληκτρολογώντας το @oasa.gr – γράφοντας τίτλο ή/και συνοδευτικό κείμενο (προαιρετικό) – χρησιμοποιώντας το #oasagr.

Υποβολή μέσω FACEBOOΚ
Όσοι ενδιαφερόμενοι δε διαθέτουν λογαριασμό στο Instagram αλλά θέλουν να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό, μπορούν να ανεβάσουν τις φωτογραφίες ή/και τα βίντεο τους (post to page) στη σελίδα του ΟΑΣΑ.GR στο FB, γράφοντας τίτλο ή/και συνοδευτικό κείμενο και χρησιμοποιώντας το #oasagr

Τα βραβεία που διεκδικείς είναι κάρτες απεριορίστων διαδρομών περιορισμένου χρόνου. Για να κινείσαι ελεύθερα στα Μέσα Μαζικής Μεταφορά. Ωστόσο, ένα σημείο που θα ήθελα να σου επιστήσω την προσοχή είναι οι κανόνες που πρέπει να τηρήσεις για να βγάλεις το περιεχόμενο για το διαγωνισμό. Ο οργανισμός είναι μεν ανοικτός στο να βγάζεις φωτογραφίες και βίντεο στα μέσα αλλά υπάρχουν και όρια. Οτιδήποτε μπορεί να παρεμποδίσει την ομαλή λειτουργία των Μέσων Μεταφοράς είναι απαγορευτικό.

Περισσότερες και πιο αναλυτικές οδηγίες μπορείς να βρεις στην επίσημη ανακοίνωση του διαγωνισμού από τον ΟΑΣΑ.

Εμπνεύσου και εκφράσου ελεύθερα στα “ΜΕΣΑ”.

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020