Πόσο καιρό είχες να το πεις στον εαυτό σου; Έλα, πες αλήθεια! Αρκετό ε; Κι εγώ το ίδιο, να όμως που μου δίνεται πλέον η αφορμή να το λέω κάθε μέρα και εκτός από το να το λέω, να το κάνω κιόλας! Το “Να με Προσέχω” ίσως είναι από τα λίγα Messenger Bots που λατρεύω να έχω! Μια συμβουλή υγείας την ημέρα, σου θυμίζει να αγαπάς τον εαυτό σου και να κάνεις τη ζωή σου καλύτερη.

Να με προσέχω

#nameproseho

Πώς λειτουργεί;

Πολύ απλά. Κάθε μέρα, λαμβάνεις μήνυμα στο Messenger με μια συμβουλή. Σα να παίρνεις μήνυμα από οποιονδήποτε φίλο σου, μόνο που αυτό το μήνυμα αφορά αποκλειστικά εσένα. Το μήνυμα περιλαμβάνει ένα βίντεο ή μια φωτογραφία που αντιστοιχεί στην εκάστοτε συμβουλή κι ένα κείμενο που σου εξηγεί περισσότερα για αυτή. Κάτι που μου άρεσε πολύ και θα ήθελα να σημειώσω είναι η ύπαρξη της “πηγής”. Για κάθε συμβουλή που σου παρέχει ο προσωπικός σου βοηθός, έχει μαζί και την πηγή από την οποία αυτή αντλήθηκε. Πολλές από τις συμβουλές έχουν επιστημονική εξήγηση και μπορείς να το εξακριβώσεις κι εσύ. Έτσι, οδηγείσαι σε διαφορετικές σελίδες με σημαντικές πληροφορίες και πλούσια θεματολογία που αφορά στην υγεία μας.

Λέμε “Να με προσέχω” και το εννοούμε!

Η σελίδα στο Facebook και η λειτουργία του συγκεκριμένου Messenger Bot ξεκίνησε στις 12 Μαρτίου 2020. Στην αρχή λοιπόν, οι πρώτες συμβουλές ήταν πολύ σημαντικές και αφορούσαν την ενημέρωση και τους απλούς τρόπους προστασίας του καθενός μας από τον κορωνοϊό. Στην πορεία όμως οι συμβουλές έγιναν πιο γενικές και μάλιστα κάποιες από αυτές ήταν και είναι πολύ σημαντικές. Για παράδειγμα θα χρησιμοποιήσω το μήνυμα που αφορά στο να πίνουμε νερό. Κάτι τόσο βασικό θεωρητικά, που όμως πιστεύω ότι δεν είμαι ο μόνος που δεν το τηρεί καθημερινά. Πάντα νιώθω ότι πίνω λιγότερο από αυτό χρειάζεται ή μου ζητά ο οργανισμός μου. Και ξαφνικά, να μια υπενθύμιση! Εκεί είναι που άρχισα να λατρεύω τη λειτουργία του στ’ αλήθεια. Όταν κατάλαβα ότι οι συμβουλές αυτές έχουν εμένα ως επίκεντρο και είναι για το καλό μου. Δεν είναι ένα ακόμα διαφημιστικό μήνυμα που νιώθω ότι δε με αφορά!

Δες τη συμβουλή για το γέλιο και θα καταλάβεις τι εννοώ!

Μόνο στο Messenger μπορώ να βλέπω τις συμβουλές αυτές;

Ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσεις τις δυνατότητές του είναι να δέχεσαι αυτό το όμορφο μήνυμα κάθε μέρα στο Messenger σου. Ωστόσο, μπορείς αν θέλεις να μπεις στη σελίδα του Facebook και να διαβάσεις όλες τις όμορφες συμβουλές που έχουν ανέβει ως τώρα, να την ακολουθήσεις και να ενεργοποιήσεις τις ειδοποιήσεις ή να επιλέξεις να βλέπεις στο feed σου πρώτες αναρτήσεις της. Κι αν πάλι έχεις ήδη ξεκινήσει με τα μηνύματα και επιθυμείς να σταματήσουν, δεν έχεις παρά να απαντήσεις στη συνομιλία με ένα “Stop”. Άλλωστε, όλα είναι στο χέρι σου και είναι για σένα!

Δε μπορώ όμως να κλείσω το άρθρο αυτό χωρίς να σχολιάσω και το λογότυπο που συνοδεύει αυτή την πολύ όμορφη κίνηση! Αυτή τη χαμογελαστή και χρωματιστή φατσούλα που βλέπεις και παραπάνω. Πρόκειται για την πιο γλυκιά οπτικοποίηση ενός προσωπικού βοηθού! Με αισθητική που με παρέπεμψε αμέσως στα παιδικά βιβλία των Μικρών Κύριων και Μικρών Κυριών, ένιωσα αμέσως μια οικειότητα και μια θετική ενέργεια. Αυτό ακριβώς συνεχίζω να νιώθω κάθε μέρα που αυτός ο βοηθός μου θυμίζει “Να με προσέχω”!

Ελπίζω να το κάνεις κι εσύ και να δεις που όλα θα είναι καλύτερα! Άλλωστε, αν μπορούμε να κάνουμε ένα πράγμα πάνω από όλα αυτή τη δύσκολη περίοδο, είναι να προσέχουμε τους εαυτούς μας! 😀

Εσύ είπες “Να με προσέχω” σήμερα;

Πηγή: Να με προσέχω

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020