Να πω ότι δεν το περίμενα; Θα ήταν ψέματα, αφού από τις αρχές Μαρτίου είχαμε συζητήσει για τις δοκιμές που έκανε το Facebook στις αντιδράσεις (aka reactions) στα μηνύματα στο Messenger. Και σήμερα το πρωί είδα τα Messenger Reactions να είναι διαθέσιμα και επίσημα σε μια ομαδική συνομιλία που είχα με φίλους μου. Σύντομα λογικά θα είναι διαθέσιμες και οι αναφορές (aka mentions) σε μια συνομιλία. Θα εξηγήσω παρακάτω.

Να πω ότι δεν ενθουσιάστηκα; Πάλι ψέματα θα ήταν. Η δυνατότητα αυτή, όσο κι αν σε κάποιους δεν αρέσει γιατί δίνει πολλά παραπάνω στοιχεία στο Facebook, που τα χρησιμοποιεί για σκοπούς διαφήμισης και στατιστικών, βολεύει! Αν και είναι διαθέσιμη και για απλές συνομιλίες, εγώ θα πω ότι βολεύει περισσότερο στις ομαδικές συνομιλίες. Πολλές φορές ρωτάει κάποιος κάτι και η συζήτηση πάει αλλού και χάνονται οι ουσιαστικές απαντήσεις ή ακόμα και το αν έχουν απαντήσει όλοι. Οι ενδείξεις των συναισθημάτων καθώς και οι αντίστοιχοι μετρητές εξυπηρετούν με τον καλύτερο τρόπο τέτοιου τύπου συνομιλίες. Και ναι, τελικά είναι όπως τα λέγαμε και υπάρχει και το “Dislike” κουμπί, που όπως μας λένε οι υπεύθυνοι δεν είναι dislike αλλά “όχι” σε μια ερώτηση.

Είναι πολύ απλό να αντιδράσεις σε κάθε μήνυμα, είτε αυτό είναι απλά κείμενο είτε sticker, φωτογραφία, βίντεο, GIF. Μπορείς να αντιδράσεις με ένα Messenger Emoji ακόμα και σε ένα Emoji που έχει σταλεί στη συνομιλία. Βλέποντας το προσωπάκι δίπλα από το μήνυμα, το κρατάς πατημένο για λίγο και μετά επιλέγεις αντίδραση. Η αντίδρασή σου θα εμφανιστεί στο κέντρο της οθόνης πρώτα και μετά θα εμφανιστεί μαζί με το μετρητή της στο πλάι του μηνύματος. Στο μετρητή θα μπορείς να δεις και ποιοι φίλοι σου έχουν αντιδράσει με αυτόν τον τρόπο στο μήνυμα. Κι αν δεν έχεις ήδη ανοιχτή τη συνομιλία, θα σου έρθει ειδοποίηση!

Τα Mentions τα περιμένουμε. Τουλάχιστον σε μένα δεν έχουν ενεργοποιηθεί ακόμα. Τι εννοώ; Το να μπορείς μέσα στο Messenger, σε μια συνομιλία, να αναφέρεις κάποιον όπως όταν κάνεις ένα post ή ένα σχόλιο στο Facebook. Με το “@” και τα πρώτα γράμματα του ονόματος, θα ενεργοποιείται η λίστα για να επιλέξεις το φίλο αυτό. Όπως συνηθίζεται, το όνομα θα εμφανίζεται με διαφορετικό χρώμα. Το άτομο που αναφέρεται με αυτό τον τρόπο σε ένα μήνυμα, θα παίρνει και μια ξεχωριστεί ειδοποίηση. Δε θα βλέπει απλά ότι κάποιος  απάντησε στη συνομιλία, αλλά θα βλέπει  ότι κάποιος τον/την ανέφερε. Έτσι, θα μπορεί να προσπερνάει πολλά μηνύματα που ίσως δεν προλαβαίνει να διαβάσει, αλλά ταυτόχρονα να είναι σε θέση να απαντήσει σε κάτι που τον/την αφορά. Αν πάλι σε ενοχλούν αυτές οι παραπάνω ειδοποιήσεις, θα υπάρχει δυνατότητα να τις απενεργοποιήσεις.

Σύντομα και οι δύο δυνατότητες θα είναι διαθέσιμες σε όλους. Ακόμα και στο Work Chat του Workplace, για όσους επαγγελματικές ομάδες το έχουν επιλέξει για την επικοινωνία τους.

@Όλους: Ποια η δική σας αντίδραση στα παραπάνω νέα;

Πηγή: Facebook Newsroom

Social Media: Απαραίτητα για την ψηφιακή παρουσία κάθε ατόμου αλλά και brand. Τα νέα τους είναι πολλά και συχνά και οι δυνατότητες τους αυξάνονται γρήγορα. Πρέπει λοιπόν να μένουμε συντονισμένοι! Ακολούθησε τη neoperativa στα δικά της Social Media κι αν χρειάζεσαι στρατηγική & πρωτότυπο περιεχόμενο για να ενισχύσεις τα δικά σου Social Media, μη διστάσεις να μας στείλεις μήνυμα.

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020