Τα emojis έχουν κατακλύσει τις εφαρμογές μας περισσότερο από ποτέ. Πάντα υπήρχαν αυτές οι φατσούλες ως επιλογή για αντίδραση σε κάποιο μήνυμα στις διάφορες εφαρμογές. Ένα χρόνο πριν, το Facebook έβαλε τις αντιδράσεις με emojis στο News Feed του κι ακολούθησαν πολλές σελίδες και blogs ως αντίδραση στο περιεχόμενο που έχεις διαβάσει/δει. Αυτή τη φορά το Facebook δοκιμάζει τις αντιδράσεις με διάφορα emojis στο Messenger, αλλά δεν είναι αυτό που κάνει εντύπωση. Είναι ότι για πρώτη φορά βλέπουμε το “χεράκι που δείχνει προς τα κάτω”. Ακόμα κι αν το Facebook θέλει να μας πει ότι λειτουργεί ως απλή αντίδραση ενός “όχι”, πολλοί από εμάς, όταν βλέπουμε αυτό το emoji, βλέπουμε το πολυσυζητημένο Dislike Button.

Δε λέω, χρήσιμο. Ειδικά για ομαδικές συνομιλίες που γίνεται ο χαμός, χάνεις μηνύματα και μετά δεν ξέρεις σε ποιο να πρωτοαπαντήσεις και με ποια σειρά. Οι φατσούλες στο Messenger είναι λίγο διαφοροποιημένες σε σχέση με το News Feed αλλά ακολουθούν την ίδια λογική. Σε κάθε μήνυμα μπορείς να αντιδράσεις και με διαφορετικό emoji. Μάλιστα, στις ομαδικές συνομιλίες που ανέφερα παραπάνω, θα υπάρχει και μετρητής για να ξέρεις πόσες αντιδράσεις ίδιου τύπου έχει ένα συγκεκριμένο μήνυμα. Δεν ξέρουμε βέβαια ακόμα πως θα είναι η τελική μορφή που θα φτάσει σε όλους τους χρήστες παγκοσμίως κι αν θα διαθέτει ή όχι το dislike button. Θα δείξει.

Το Facebook, σύμφωνα με το TechCrunch, έχει επιβεβαιώσει τις πληροφορίες για την παραπάνω δοκιμή. Οι υπεύθυνοι δηλώνουν ότι θέλουν να κάνουν το Messenger όλο και πιο διασκεδαστικό και διαδραστικό. Αυτή η δοκιμή έχει σκοπό να κάνει τους χρήστες να εκφράζουν πιο άμεσα και ελεύθερα με ένα emoji αυτό που τους κάνει ένα μήνυμα να νιώθουν εκείνη τη στιγμή. Εντάξει, λέω εγώ, αλλά το dislike button πώς και τώρα; Είναι “όχι” και όχι dislike, λένε. Κι έχει μια λογική γιατί αν σε ρωτάνε κάτι που απαιτεί απάντηση ναι/όχι, τι πιο γρήγορο από ένα emoji. Θα δούμε όμως πως θα το δει και ο κόσμος που το δοκιμάζει αλλά και ο κόσμος γενικότερα σε επόμενη φάση.

Το Facebook δε χτίζει τυχαία τις αντιδράσεις με τα emojis. Τον τελευταίο καιρό έχει γίνει μεγάλο θέμα το πως αρχίζει αλγοριθμικά να υπολογίζει περισσότερο τις άλλες αντιδράσεις παρά το “Like” σε ένα post για να διαμορφώσει το News Feed που εμφανίζει σε κάθε χρήστη. Με το να εκφράζεις τα συναισθήματά σου μέσα από τα emojis, φανερώνεις πολλά παραπάνω για σένα από ότι έκανες με ένα απλό like.

Σκέψου το!

HT: TechCrunch

Social Media: Απαραίτητα για την ψηφιακή παρουσία κάθε ατόμου αλλά και brand. Τα νέα τους είναι πολλά και συχνά και οι δυνατότητες τους αυξάνονται γρήγορα. Πρέπει λοιπόν να μένουμε συντονισμένοι! Ακολούθησε τη neoperativa στα δικά της Social Media κι αν χρειάζεσαι στρατηγική & πρωτότυπο περιεχόμενο για να ενισχύσεις τα δικά σου Social Media, μη διστάσεις να μας στείλεις μήνυμα.

One Comment

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020