Ας μιλήσουμε με μερικά σημερινά νούμερα. 600 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως μετρά αυτή τη στιγμή το Instagram. 8 εκατομμύρια επιχειρήσεις έχουν επαγγελματικό προφίλ και είναι ενεργές στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο. Οι ενεργά διαφημιζόμενοι κάθε μήνα αγγίζουν πλέον τους 1 εκατομμύριο, ενώ πέρσι τέτοια εποχή το αντίστοιχο ποσό ήταν μόλις 200.000. Μέσα στον τελευταίο μήνα, πάνω από 120 εκατομμύρια χρήστες επισκέφτηκαν κάποιο ιστότοπο ή αλληλεπιδρασαν με το περιεχόμενο και προφίλ κάποιας επιχείρησης. Τι μας λένε λοιπόν αυτά τα νούμερα; Ότι μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο, το Instagram μετατράπηκε από μια εφαρμογή διαμοιρασμού περιεχομένου, σε ένα από τα πιο δυνατά marketplaces. Και γι’ αυτό η πλατφόρμα ετοιμάζεται να προσφέρει ακόμα περισσότερες δυνατότητες στα προφίλ επιχειρήσεων. Ακόμα και το να κλείσεις μια υπηρεσία μέσα από την εφαρμογή θα είναι δυνατό σύντομα!

Η αλλαγή στα παραπάνω νούμερα δεν είναι τυχαία φυσικά. Με την ανακοίνωση και δημοσίευση των Instagram Stories, η εφαρμογή είδε ραγδαία αύξηση στην καθημερινή χρήση της. Επιπλέον με τα επαγγελματικά προφίλ, έδωσε μεγαλύτερη δύναμη στις επιχειρήσεις. Και δε σταματά ούτε στιγμή να εξελίσσεται. Περισσότερα στατιστικά στοιχεία για τα Stories, τις αποθηκευμένες δημοσιεύσεις και τις εικόνες πολλαπλών δημοσιεύσεων είναι τα πρώτα που θα γίνουν διαθέσιμα. Πολύ σημαντικά για να καταλάβει κάθε επιχείρηση ποιο είναι το κοινό της και πως αυτό ανταποκρίνεται στα διαφορετικά είδη του περιεχομένου που παρέχει.

Αλλά στον τίτλο λέω κάτι ακόμα: “Book a service now!”. Κι αυτό γιατί αργότερα μέσα στο χρόνο αυτό, το Instagram θα δώσει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να έχουν περισσότερες πληροφορίες για τις υπηρεσίες τους στο προφίλ τους. Εκτός από τις παραπάνω πληροφορίες, θα μπορεί ο χρήστης να κάνει κράτηση για κάποια από αυτές τις υπηρεσίες μέσω της ίδιας της εφαρμογής.Έτσι, δε θα χρειάζεται να μπει στη σελίδα ή να πάρει τηλέφωνο. Αυτό κι αν είναι νέο! Κάτι που φαίνεται ότι ο “ιδιοκτήτης” του Instagram, Facebook, δε θέλησε να κρατήσει  για τον εαυτό του. Η δυνατότητα κράτησης υπηρεσιών είναι κάτι που αφορά και τα εταιρικά προφίλ στο Facebook. Έτσι, η δύναμη μιας  επιχείρησης στα πιο δυνατά Social Media αυτή τη στιγμή, αυξάνεται εκθετικά.

Καλές δουλειές να έχουμε!

Πηγή: Instagram Business

Social Media: Απαραίτητα για την ψηφιακή παρουσία κάθε ατόμου αλλά και brand. Τα νέα τους είναι πολλά και συχνά και οι δυνατότητες τους αυξάνονται γρήγορα. Πρέπει λοιπόν να μένουμε συντονισμένοι! Ακολούθησε τη neoperativa στα δικά της Social Media κι αν χρειάζεσαι στρατηγική & πρωτότυπο περιεχόμενο για να ενισχύσεις τα δικά σου Social Media, μη διστάσεις να μας στείλεις μήνυμα.

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020