Εγώ διάβασα κάπου έναν τίτλο που έλεγε: “ο ανταγωνιστής του Snapchat και των Instagram Stories”. Έρχομαι όμως, να διαφωνήσω. Η συγκεκριμένη εφαρμογή νομίζω θα είναι μια πρόσθετη δύναμη σε όσους έχουν πρόσβαση σε αυτή. Και οι λόγοι που το υποστηρίζω αυτό είναι πολλοί. Αρχικά, και μόνο το όνομα Apple φέρνει μαζί του την ποιότητα και την αξιοπιστία στην εφαρμογή. Μια εφαρμογή που ακόμα και στο όνομά της είναι απλή: Apple Clips. Και φαντάζομαι το ίδιο απλή θα είναι και στη χρήση της.

Η εφαρμογή αφορά την παραγωγή και την επεξεργασία βίντεο απ’ ευθείας από το κινητό και δεν είναι ένα ακόμα κοινωνικό δίκτυο. Δεν περιορίζεται σε μερικές μόνο δυνατότητες ούτε σε πολύ μικρής χρονικής διάρκειας βίντεο. Στο Apple Clips μπορείς να δημιουργήσεις βίντεο με συνολική διάρκεια μέχρι 1 ώρα. Ναι, καλά διάβασες, 1 ώρα! Ένα μόνο βίντεο ωστόσο, περιορίζεται μέχρι τα 30′. Και πάλι πολύ περισσότερος χρόνος απ’ ότι τα βίντεο που ανεβαίνουν σε Facebook, Instagram και Snapchat! Οπότε θα μου πεις, γιατί να μπορώ να δημιουργήσω τόσο μεγάλα βίντεο στο κινητό μου; Η απάντηση είναι για να τα μοιραστείς σε διαφορετικές πλατφόρμες. Μια εφαρμογή με αυτή τη δύναμη, σου δίνει τη δυνατότητα να δημοσιεύσεις το βίντεο σου στο YouTube και στο Vimeo. Έτσι δε θα χρειάζεσαι πια πιο σύνθετα εργαλεία και υπολογιστή για να δημιουργήσεις ένα ολοκληρωμένο βίντεο για το κανάλι σου!

Η Apple, για πολύ κόσμο, συχνά ταυτίζεται με την καινοτομία. Οπότε δε θα μπορούσε να μη φέρει κάτι καινοτόμο στη νέα της εφαρμογή. Κι αυτή δεν είναι άλλη από τη νέα δυνατότητα που ακούει στο όνομα Live Titles. Τι κάνει; Αυτό ακριβώς που περιγράφουν οι λέξεις. Εσύ μιλάς και η εφαρμογή γράφει και συγχρονίζει αυτά που γράφει με την κίνηση των χειλιών σου. Και ήδη αναγνωρίζει 36 διαφορετικές γλώσσες. Αυτό κι αν είναι νέο! Συνδύασε τα Live Titles με πολλά φίλτρα, “συνεφάκια” συνομιλίας, stickers, emojis… ακόμα και posters που καλύπτουν όλη την οθόνη! Έχω κάτι ακόμα όμως που νομίζω θα σε ενθουσιάσει. Πόσες φορές έχεις δει Stories ή βίντεο με μουσική στο βάθος και μάλιστα σε καλή ποιότητα; Δεκάδες μουσικά χαλιά είναι διαθέσιμα στο Apple Clips ακριβώς γι’ αυτό το σκοπό. Κι αν δε σου φτάνουν, μπορείς να προσθέσεις μουσική που έχεις αγοράσει κι έχεις διαθέσιμη στο iTunes.

Κάτι τελευταίο και σε αφήνω να περιμένεις τον Απρίλη που θα γίνει διαθέσιμη η εφαρμογή. Εκτός από το να μοιραστείς το βίντεό σου στα Social Media, μπορείς άμεσα να το στείλεις σε προσωπικό μήνυμα με το iMessage. Το διαφορετικό εδώ είναι ότι η εφαρμογή ήδη προτείνει τα ονόματα φίλων σου που έχουν αναφερθεί στο βίντεο (να ‘ναι καλά το Live Titles) ή που υπάρχουν ως άτομα μέσα σε φωτογραφίες και βίντεο (εδώ να ‘ναι καλά η αναγνώριση προσώπων).

Ο Απρίλης δεν είναι μακριά. Αλλά νομίζω ήδη θέλεις να το κατεβάσεις.

Πηγή: Apple Newsroom

Social Media: Απαραίτητα για την ψηφιακή παρουσία κάθε ατόμου αλλά και brand. Τα νέα τους είναι πολλά και συχνά και οι δυνατότητες τους αυξάνονται γρήγορα. Πρέπει λοιπόν να μένουμε συντονισμένοι! Ακολούθησε τη neoperativa στα δικά της Social Media κι αν χρειάζεσαι στρατηγική & πρωτότυπο περιεχόμενο για να ενισχύσεις τα δικά σου Social Media, μη διστάσεις να μας στείλεις μήνυμα.

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020