Κάθε χρόνο λατρεύω αυτή την εποχή που αρχίζουν να βγαίνουν όλες αυτές οι Χριστουγεννιάτικες ή γενικά οι εορταστικές διαφημίσεις. Κι αυτό γιατί κάθε χρόνο αυτή την εποχή οι εταιρείες μπορούν να ξεφύγουν από τις προϊοντικές τους διαφημίσεις. Έχουν το χώρο και το χρόνο να περάσουν πιο έμμεσα μηνύματα που αγγίζουν διαφορετικά κομμάτια των αγοραστών. Αυτά τα κομμάτια που αφορούν το συναίσθημα και όχι τη λογική. Η πρώτη λοιπόν διαφήμιση που πέτυχα και θα αναφερθώ για φέτος, ανήκει στην Apple και αφορά τα ασύρματα ακουστικά που ακούν στο όνομα AirPods.

Ασύρματα σημαίνει ελευθερία κινήσεων. Κι αυτό ακριβώς θέλει να δείξει η διαφήμιση αυτή. Μια κοπέλα περπατάει στους χιονισμένους δρόμους, βγάζει το κινητό της και πατάει το “Play” στο τραγούδι “Palace” του Sam Smith. H μουσική την παρασέρνει και ξεκινά να χορεύει, όταν πέφτει πάνω σε έναν άγνωστο κι η μουσική σταματά. Βάζει το ένα ακουστικό στο αυτί του και η μαγεία συνεχίζεται. Ο έρωτας περνά από τη ματιά, στην ακοή, στο χορό, στην ξεχωριστή στιγμή. Πώς θα εξελιχθεί αυτή η στιγμή όμως;

“Move someone this holiday”. “Συγκίνησε κάποιον αυτές τις γιορτές”, είναι το μήνυμα της Apple και δε μιλά βέβαια μόνο για συναισθήματα. Η κίνηση που θα προκαλέσει το συναίσθημα είναι το να αγοράσεις σε κάποιον δώρο τα ασύρματα ακουστικά AirPods. Σταματούν να παίζουν όταν έστω το ένα φύγει από τη θέση του και συνεχίζουν αυτόματα όταν τοποθετηθούν ξανά στο αυτί. Δεν τα νοιάζει όμως αν το αυτί αυτό είναι και πάλι το δικό σου, ή όχι. Η γνωστή αυτή κίνηση του να μοιραζόμαστε τα ακουστικά μας με το διπλανό αγαπημένο μας πρόσωπο, γίνεται πιο εύκολη από ποτέ. Σε αυτό το σημείο βέβαια να σου πω ότι αν όντως θέλεις να κάνεις σε κάποιον δώρο τα Airpods, ετοίμασε και 159$ δολάρια (~135€), γιατί τόσο κοστίζουν.

Στην ιστορία όμως της διαφήμισης αυτής, υπάρχει μια ρομαντική λεπτομέρεια. Το ζευγάρι που μοιράζεται τα AirPods στη διαφήμιση, είναι ζευγάρι και στη ζωή. Πρόκειται για τους χορευτές Lauren Yatango-Grant & Christopher Grant. Η διαφήμιση δημοσιεύτηκε στις 22 Νοεμβρίου και θα προβληθεί για πρώτη φορά επίσημα στις 23 Νοεμβρίου, ημέρα Thanksgiving για τους Αμερικάνους.

Μπορεί η συγκεκριμένη διαφήμιση να μην είναι τόσο συναισθηματική και συγκινητική όπως προηγούμενες διαφημίσεις της Apple (Misunderstood & Frankenstein), αλλά δεν παύει να μεταδίδει το όμορφο και ξεχωριστό κλίμα του χειμώνα και των εορτών.

Sway me more λοιπόν με τα AirPods της Apple!

h/t: Mashable

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020