Και δεν είναι μόνο αυτό! Μέχρι τώρα, το Instagram απαιτούσε από τους χρήστες του να έχουν την εφαρμογή στο κινητό τους. Αυτό το κράτησε ψηλά στην ανάπτυξή του ως Social Medium αλλά δε βοηθούσε χρήστες που δεν είχαν αυτή τη δυνατότητα. Για παράδειγμα χρήστες με παλαιότερες συσκευές ή για κινητά που αυτές οι εφαρμογές είναι πολύ “βαριές” και οι χρήστες αναζητούν εναλλακτική. Από τη mobile εκδοχή του δε μπορούσες να κάνεις πολλά, παρά μόνο να δεις το προφίλ και τον τοίχο σου και να ανακαλύψεις νέους χρήστες. Σιγά σιγά προστέθηκε η δυνατότητα να ανεβάζεις φωτογραφίες. Τι γίνεται όμως με τις πιο πρόσφατες δυνατότητες της εφαρμογής; Τώρα λοιπόν μπορείς να παρακολουθήσεις, αλλά και να ανεβάσεις φωτογραφία στο Instagram Story σου από τη mobile ιστοσελίδα.

Μπαίνεις λοιπόν από τον περιηγητή σου στο instagram.com και πλέον πάνω αριστερά υπάρχει το εικονίδιο της κάμερας. Το πατάς και έχεις την επιλογή να βγάλεις μια νέα φωτογραφία ή να φορτώσεις από το άλμπουμ σου. Αυτό πια δε δημιουργεί κάποιο πρόβλημα (αν θες να ανεβάσεις μια παλιά φωτογραφία για παράδειγμα). Κι αυτό γιατί πρόσφατα, με μια από τις τελευταίες ενημερώσεις, το Instagram έχει διώξει τον περιορισμό που είχε οι φωτογραφίες να έχουν τραβηχτεί μέσα σε 24 ώρες. Προς το παρόν, όπως συμβαίνει και με τα κανονικά posts, δε μπορεις να ανεβάσεις βίντεο ή να κάνεις live ή boomerang. Είναι για φωτογραφίες. Αλλά εντάξει, ένα βήμα τη φορά.

Μια επιπλέον νέα δυνατότητα της mobile εκδοχής του Instagram είναι η αποθήκευση από posts που σου αρέσουν και θέλεις να αποθηκεύσεις στα αγαπημένα σου. Το bookmark ήρθε λοιπόν και σε αυτή την εκδοχή. Εγώ δεν το έχω χρησιμοποιήσει ιδιαίτερα αλλά βοηθάει όταν αναζητάς ίσως κάτι πιο συγκεκριμένο.

Κι αν μπεις τώρα να το ψάξεις και δεις ότι δεν έχεις ακόμα τις παραπάνω δυνατότητες. Όπως συμβαίνει με κάθε νέα δυνατότητα, οι λογαριασμοί παγκοσμίως ενημερώνονται σταδιακά. Οπότε σύντομα θα γίνουν διαθέσιμες και σε σένα.

Ένα είναι σίγουρο. Είτε από mobile, είτε απο desktop, το Instagram φαίνεται να αλλάζει τακτική. Από απόλυτα εστιασμένο στην εφαρμογή, αρχίζει και δίνει δυνατότητες και στις web εκδοχές του. Κι αυτό είναι καλό για πολύ κόσμο και επιχειρήσεις. Οπότε ας μείνουμε συντονισμένοι.

Εσύ από πού θα ανεβάσεις το επόμενο Instagram Story σου;

h/t: WeRSM

Social Media: Απαραίτητα για την ψηφιακή παρουσία κάθε ατόμου αλλά και brand. Τα νέα τους είναι πολλά και συχνά και οι δυνατότητες τους αυξάνονται γρήγορα. Πρέπει λοιπόν να μένουμε συντονισμένοι! Ακολούθησε τη neoperativa στα δικά της Social Media κι αν χρειάζεσαι στρατηγική & πρωτότυπο περιεχόμενο για να ενισχύσεις τα δικά σου Social Media, μη διστάσεις να μας στείλεις μήνυμα.

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020