Ποιος είπε ότι ο αθλητισμός δεν είναι εκκεντρικός; Η φωτογράφος και βιντεογράφος, Eliška Kyselková, παρουσίασε πριν λίγες μέρες το νέο της project με τίτλο “TEAM SPIRIT”. Το ομαδικό πνεύμα αποκτά μια χρωματιστή και άκρως παιχνιδιάρικη εκδοχή. Η μοναδική αυτή προοπτική δε μπορεί παρά να χαρακτηριστεί εκκεντρική. Θα δεις τις φωτογραφίες και θα καταλάβεις τι εννοώ.

“Πώς θα ήταν οι παίχτες αν τους παγώναμε τη στιγμή της κίνησης και μετά ενώναμε αυτές τις στιγμές¨; Αυτό είναι το ερώτημα στο οποίο απαντά η καλλιτέχνης. Εμπνέεται από τις κινήσεις στα αθλήματα, καθώς και από τα ρούχα των αθλητών. Χιούμορ, χρώμα και υπερβολή συνθέτουν ένα ενδιαφέρον φωτογραφικό άλμπουμ.

Η Eliška Kyselková είναι μια καλλιτέχνης από την Τσεχία που όμως ζει και εργάζεται τα τελευταία χρόνια στο Λονδίνο. Ασχολείται κυρίως με τη φωτογραφία μόδας, εντάσσοντας μέσα πολλές φορές στοιχεία καλλιτεχνικής έκφρασης. Η ειρωνεία και το χιούμορ υπάρχουν στις περισσότερες δουλειές της, ενώ ασχολείται με θέματα όπως τα ιδανικά πρότυπα ομορφιάς και οι ανθρώπινες ατέλειες. Όσον αφορά τις φωτογραφίες μόδας, θέλει να αναδεικνύει κυρίως τις γυναικείες μορφές ως δυνατές και χωρίς κανένα φόβο για τη ζωή. Κάτι ιδιαίτερο στον τρόπο με τον οποίο δημιουργεί είναι ότι πρώτα σχεδιάζει τι είναι αυτό που θέλει στη συνέχεια να φωτογραφίσει. Κι αν νομίζεις ότι όλα τα κάνει ψηφιακά, κάνεις λάθος. Ανήκει σ’ αυτούς που αγαπούν ακόμα την αναλογική φωτογραφία. Μπορείς να μάθεις κι άλλα για την ξεχωριστή φωτογράφο στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Εσύ τι θα κάνεις για το επόμενο φωτογραφικό σου project;

Αν κι εσύ έχεις παρόμοιες καλλιτεχνικές ανησυχίες, μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας και να τις δεις να δημοσιεύονται. Κι αν πάλι είσαι ένας δραστήριος δημιουργός, μπορείς άμεσα να γίνεις μέλος της δημιουργικής μας κοινότητας εδώ.

h/t: Bored Panda

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020