Στο τέλος κάθε χρόνου, δεν είμαστε οι μόνοι που κοιτάμε πίσω στο χρόνο για να δούμε τι έχουμε καταφέρει. Το ίδιο κάνουν και οι επιχειρήσεις, πόσο μάλλον επιχειρήσεις όπως το Facebook. Έτσι, σε μια κίνηση επίδειξης της δύναμής του και για το 2017, ανακοίνωσε αρκετά νούμερα. Για παράδειγμα, οι ενεργοί χρήστες του Messenger είναι πλέον πάνω από 1,3 δισεκατομμύρια. Και όλοι αυτοί μαζί, δημιουργούν και εμπλέκονται σε πάνω από 2 δισεκατομμύρια συζητήσεις με επιχειρήσεις το μήνα! Για να μην αναφέρω και τα Messenger bots που έχουν ξεπεράσει ήδη τις 200.000. Κάπως έτσι φανερώνεται η δύναμη του Messenger και η απόφαση του Facebook να την κάνει μια εντελώς ξεχωριστή εφαρμογή.

Επαγγελματικές υπηρεσίες, λιανική αγορά, τοπική διασκέδαση, κοινοφελείς σκοποί και media είναι οι 5 κατηγορίες που έχουν παρουσία στην εφαρμογή. Κι αν θες να μάθεις για τις χώρες που το χρησιμοποιούν περισσότερο, αυτές είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βραζιλία, η Ταϊλάνδη, το Μεξικό και το Βιετνάμ.

Κι αν έχεις τη δική σου επιχείρηση και ήδη αναρωτιέσαι για το αν και πώς θα μπορούσες να έχεις πιο ενεργή παρουσία στο Messenger, υπάρχουν κι άλλοι λόγοι. Από τον Απρίλιο το Facebook πρόσθεσε στο Messenger έναν εικονικό βοηθό. Σύμφωνα με τις συζητήσεις του χρήστη, προτείνει ιδέες που τον αφορούν. Να μοιραστεί αυτοκόλλητα, να μεταφέρει χρήματα, να μοιραστεί την τοποθεσία του κ.α..

Τα παραπάνω νούμερα δείχνουν ότι δεν είναι μόνο τα ίδια τα Social Media που έχουν δύναμη. Οι εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων γεμίζουν τις φαρέτρες τους συνεχώς με περισσότερες δυνατότητες. Έτσι, μπορούν να γίνουν όπλα και στη δική σου φαρέτρα για εύρεση νέων καναλιών επικοινωνίας με το κοινό σου. Αλλά θέλει προσοχή, όπως όλα άλλωστε. Αν δεν είσαι διατεθειμένος να δώσεις χρόνο στην ανάπτυξη κάποιας στρατηγικής στη χρήση του Messenger ως επαγγελματικό σου εργαλείο, τότε το πιθανότερο είναι ότι θα σου κάνει περισσότερο κακό παρά καλό.

Τι λες; Θα γίνεις κι εσύ κομμάτι στις συζητήσεις ανάμεσα σε κοινό και επιχειρήσεις;

h/t: WeRSM

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020