Κινούμενες εικόνες (ή πιο ευρέως γνωστά ως GIFs) έχεις σίγουρα δει και στείλει σε φίλους. Κινούμενη εικόνα είναι το αποτέλεσμα όταν συνδυάζεις κάτι σταθερό με μια μικρή κίνηση. Βασισμένοι στη δημοτικότητα τους, οι υπεύθυνοι του Snapchat ήδη μέσα στο μήνα ανακοίνωσαν στους χρήστες μια νέα δυνατότητα. Μπορείς πλέον να βγάλεις μια φωτογραφία και στα φίλτρα που θα προσθέσεις να υπάρχουν διαθέσιμα και κάποια τα οποία κινούνται. Αστεράκια που αναβοσβήνουν ή πολύχρωμα φωτάκια που τρεμοπαίζουν… το παιχνίδι ξεκίνησε. Εκτός όμως από ωραία εμφάνιση, αυτά τα φίλτρα μπορούν να περιέχουν και διάφορα μηνύματα. Έτσι, τα κινούμενα μηνύματα γίνονται τώρα η νέα επιλογή για τις εταιρείες να διαφημιστούν εντός της εφαρμογής.

Η πρώτη εταιρεία που επέλεξε τη συγκεκριμένη δυνατότητα είναι η Dunkin’ Donuts. Με αφορμή την πιο μεγάλη νύχτα του χρόνου στις 21 Δεκεμβρίου, η εταιρεία διαφημίζει τον πιο σκούρο καβουρδισμένο της καφέ. Το περιβάλλον στο φίλτρο αλλάζει και σκουραίνει όσο “περνάει η μέρα”.

Γιατί είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τις νέες δυνατότητες διαφήμισης;

Οι διαφημιστικές εταιρείες πρέπει να γνωρίζουν τις νέες αυτές δυνατότητες για να επιλέγουν για τον κάθε πελάτη τους την πιο κατάλληλη. Το Snapchat έχει πολύ νεανικό κοινό και κοινό που το χρησιμοποιεί φανατικά για την ανταλλαγή δημιουργικών μηνυμάτων. Τα κινούμενα μηνύματα λοιπόν μπαίνουν δυναμικά στο χώρο και που ξέρεις… ίσως σύντομα δούμε ανάλογη κίνηση και από το Instagram (γκούχου γκούχου).

Σύμφωνα με το Snapchat λοιπόν, κάθε μέρα προβάλλονται πάνω από 3 δισεκατομμύρια Snaps που περιέχουν κάποιο φίλτρο. Σε αντίθεση με άλλες, πιο “ανοιχτές” πλατφόρμες, στο Snapchat τη μεγαλύτερη επιρροή την έχουν οι κοντινοί φίλοι. Ακόμα κι όταν αυτό αφορά μια αγοραστική απόφαση. Προς το παρόν η νέα δυνατότητα αφορά περιορισμένες χώρες όπως η Αμερική, ο Καναδάς, η Αγγλία, η Γερμανία, η Γαλλία και η Αυστραλία. Στους επόμενους μήνες θα διαδοθεί περισσότερο και θα προσφέρει και περισσότερες επιλογές στόχευσης για το  κοινό. Ηλικία, φύλο, ώρα της ημέρας που είναι ενεργοί και ενδιαφέροντα που μπορεί να έχουν, είναι μερικές από αυτές τις επιλογές.

Το ενδιαφέρον της διαφήμισης στο Snapchat μπορεί να προχωρήσει κι άλλο. Η Dunkin Donuts μπορεί πλέον να έχει καλύτερη εικόνα για το ποιοι από τους επισκέπτες της στα μαγαζιά έχουν εκτεθεί σε κάποιο από τους τρόπους που διαφημίζεται στο Snapchat. Και αυτά τα θετικά αποτελέσματα την οδηγούν στο να είναι από τις πρώτες που υιοθετούν και κάθε νέα δυνατότητα που προσφέρει η εφαρμογή.

Εσύ θα χρησιμοποιούσες τα κινούμενα μηνύματα του Snapchat για διαφήμιση;

h/t: Adweek

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020