Αυτό αποτελεί είδηση για πάρα πολλούς λόγους. Αν το blog μας γυρνούσε γύρω από το στυλ και τα sneakers, είδηση θα αποτελούσαν τα νέα Air Jordans από μόνα τους. Όταν όμως η Nike γίνεται η πρώτη εταιρεία που διανέμει προϊόν μέσα από το Snapchat, τότε η είδηση γίνεται ακόμα μεγαλύτερη. Πόσο μάλλον η συγκεκριμένη συνεργασία πλαισιώνεται και από ένα event, έχουμε να μιλήσουμε ίσως για τον πιο ολοκληρωμένο συνδυασμό.

Μετά το NBA All-Star Game, η Nike διοργάνωσε ένα πάρτι. Όσοι είχαν την τύχη να βρίσκονται σε αυτό, είχαν και την ευκαιρία να αγοράσουν το Air Jordan III “Tinker”. Το νέο store που πρόσφατα απέκτησε το Snapchat κατάφερε να ξεπουλήσει το νέο Air Jordan σε μόλις 23 λεπτά. Αρκούσαν κάποια αποκλειστικά Snap codes που μπορούσαν να σκανάρουν οι παρευρισκόμενοι και φυσικά η αναμονή για το νέο μοντέλο. Shopify, Darkstore και R/GA συνεργάζονται άψογα για να φέρουν σε πέρας τη συγκεκριμένη αποστολή. Όπως είπα και παραπάνω, μιλάμε για τον τέλειο συνδυασμό. Επαυξημένη πραγματικότητα (AR), ηλεκτρονικό εμπόριο και μια offline εκδήλωση κατάφεραν να εκτοξεύσουν το αποτέλεσμα με τον καλύτερο τρόπο. Και με αυτό τον τρόπο να επαληθεύσουν ότι το Snap Store έχει νόημα ύπαρξης και τα brands μπορούν να κάνουν πολλά με τη χρήση του.

Τα εντυπωσιακά στοιχεία της είδησης όμως δεν τελειώνουν εδώ. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους των εταιρειών που συνεργάστηκαν, αυτό αποτελεί μόνο ένα μικρό δείγμα της δυναμικής τους. Ακόμα κι αν η Nike δεν αναφέρει πόσα ζευγάρια είχε κάνει διαθέσιμα, οι αγοραστές που έκαναν τη συναλλαγή εκείνη τη μέρα, τα είχαν διαθέσιμα μέσα στις επόμενες δύο ώρες, χάρη στο Darkstore.

Για όσους δεν είχαν την τύχη των αγοραστών, η Nike είχε δημιουργήσει ένα ξεχωριστό φίλτρο στο Snapchat. Οι χρήστες που απέκτησαν πρόσβαση κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, μπορούσαν να δουν σε 3D μοντέλο τον Jordan του 1988. Στην περιήγησή τους μπορούσαν να πατήσουν και να τον δουν να αλλάζει στην εμφάνιση του 2018. Και φυσικά στα πόδια του εμφανίστηκαν τα νέα Air Jordan III Tinkers. Το e-commerce λοιπόν έρχεται στην εποχή της επαυξημένης πραγματικότητας. Και έχουμε ακόμα πολλά να δούμε.

Το Snapchat για μια ακόμα φορα, διδάσκει.

h/t: WeRSM

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020