Αν ακούς τον όρο για πρώτη φορά, να σου πω ότι πρόκειται για έναν ανοιχτό διαγωνισμό φωτογραφίας από τα Public. Ο στόχος του διαγωνισμού Public Moments Awards είναι ένας. Να καλέσει επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφους να εμπνευστούν και να δημιουργήσουν υπέροχες συλλογές. Εκτός από την ανάδειξη του ταλέντου τους, μπαίνουν στο διαγωνισμό για μεγάλα βραβεία, χρηματικά έπαθλα και διακρίσεις.

Οι θεματικές κατηγορίες αυτή τη φορά θα είναι πέντε (5), με μόνο τις τρεις να έχουν ήδη ανακοινωθεί:

Κατηγορία: Τρέχοντα Ζητήματα
Κοινωνικά, πολιτιστικά ή θρησκευτικά θέματα με φωτογραφίες που βασίζονται σε καθημερινά γεγονότα ή θέματα επικαιρότητας. Καθημερινές συναναστροφές ή/και δράσεις των ανθρώπων.

Γιάννης Μπεχράκης

Κατηγορία: Αθλητισμός
Σκηνές δράσεις ατομικών, ομαδικών και μηχανοκίνητων αθλημάτων. Συναισθήματα τέτοιων σκηνών όπως η συγκίνηση, η εορταστική ατμόσφαιρα, η στεναχώρια. Διαφορετικές αντιδράσεις αθλητών αλλά και οπαδών.

Θανάσης Σταυράκης

Κατηγορία Φωτογραφία Δρόμου
Ιστορίες δρόμου, μια σύντομη περιγραφή των ανθρώπων. Καθημερινές συναναστροφές ή/και δράσεις ανθρώπων.

Γιάννης Μπεχράκης

Από τις 24 Μαρτίου 2017 μέχρι και τις 20 Νοεμβρίου 2017, μπορείς να ανεβάζεις τις φωτογραφίες σου στις κατηγορίες δημιουργώντας το δικό σου πορτφόλιο. Μέχρι τις 30 Νοεμβρίου η κριτική επιτροπή θα έχει αξιολογήσει τις έγκυρες συμμετοχές και θα αναδείξει τους νικητές. Η τελετή βράβευσης των φετινών Public Moments Awards θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Δεκεμβρίου.

Προσοχή: Κάθε θεματικό πορτφόλιο πρέπει να αποτελείται από 5 έως 12 φωτογραφίες. Όχι λιγότερες, όχι περισσότερες.

Κι όταν σου λέω να δώσεις προσοχή, δεν εννοώ μόνο στο παραπάνω. Σου προτείνω να διαβάσεις εδώ τις αναλυτικές οδηγίες για το πως μπορείς να πάρεις μέρος στο διαγωνισμό. Πρέπει να έχεις τραβήξει τις φωτογραφίες μέσα στο 2017 με ψηφιακή φωτογραφική μηχανή. Το μέγεθος πρέπει να είναι μεγαλύτερο από 650KB και να μην ξεπερνά τα 5MB ανά φωτογραφία. Θα πρέπει να μην έχουν βραβευθεί σε άλλο διαγωνισμό, να είναι σε μορφή JPEG και να περιέχουν αυθεντικά δεδομένα EXIF. Τέλος, επιτρέπεται η βασική επεξεργασία, αλλά σίγουρα δεν πρέπει στο σύνολό τους να αποτελούν προϊόν επεξεργασίας. Γι’ αυτό σου λέω, μπες και διάβασε λίγο πιο προσεκτικά πριν πάρεις μέρος.

Ο διαγωνισμός υποστηρίζεται από την εταιρία φωτογραφικών μηχανών Canon. Περισσότερα για το διαγωνισμό μπορείς να βρεις στην επίσημη ιστοσελίδα του.

Άντε και καλή επιτυχία!

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020