Η Ημέρα της Μητέρας είναι μια μεγάλη γιορτή παγκοσμίως. Φέτος, η μέρα αυτή είναι η Κυριακή, 14 Μαΐου. Κάθε χρόνο λοιπόν δημιουργούνται πολλές διαφορετικές καμπάνιες που δείχνουν την αγάπη των παιδιών στη μητέρα τους. Διαφορετικές ιστορίες, διαφορετικές προσεγγίσεις. Κι όμως, κάτι άλλαξε φέτος.

Η InterFlora, η εταιρεία διανομής φυτών, δημιούργησε με τη σειρά της φέτος μια καμπάνια για την Ημέρα της Μητέρας. Στο βίντεο πρωταγωνιστούν διαφορετικοί άνθρωποι στους οποίους ζητούν να γράψουν ένα γράμμα στη μητέρα τους, εκφράζοντας την αγάπη και το σεβασμό τους. Στη συνέχεια καλούνται να το διαβάσουν δυνατά, λες και η μητέρα τους ήταν στο ίδιο δωμάτιο. Μπορεί να μην ήταν στο ίδιο δωμάτιο ακριβώς, αλλά όντως το παρακολουθούσαν από ένα διπλανό.

Σου φαίνεται σαν μια ακόμα καμπάνια σαν αυτές που αναφέρουμε στην αρχή; Εδώ είναι που γίνεται η διαφορά! Δες το βίντεο και θα καταλάβεις τι εννοώ.

Η καμπάνια έχει δημιουργηθεί από ηθοποιούς και μοντέλα, οπότε όλο το σκηνικό είναι στημένο. Αλλά αντί το βίντεο να σταματήσει σε ένα σημείο, δείχνει σε όλους το στημένο σκηνικό. Γιατί;

Γιατί φέτος το μήνυμα είναι διαφορετικό και λίγο πιο επαναστατικό:
“Οι άνθρωποι δε χρειάζονται ψεύτικα κοινωνικά πειράματα για να δείξουν τα συναισθήματα στις μητέρες τους. Μπορούν απλά να πουν πώς νιώθουν”.

Η καμπάνια αυτή από την πλευρά της εταιρείας αντανακλά τις αξίες που εμπνέει. Η InterFlora μιλά για ειλικρίνεια και αγνά συναισθήματα, όχι για ψεύτικα και κατασκευασμένα. Γι’ αυτό και για να τονίσουν την υπερβολή του ψεύτικου, συνδύασαν πολλές “παραδοσιακές” καμπάνιες. Πιο κλισέ; Δε γίνεται.

Το βίντεο ξεκινά χτίζοντας συναισθήματα, τα οποία στο τέλος καταργεί με ένα διαφορετικό τέλος. Αυτό προκαλεί σοκ και ίσως ένα αυθόρμητο γέλιο. Αυτού του νέου τύπου καμπάνιες, πλησιάζουν το θεατή με έναν έξυπνο τρόπο. Όλοι έχουν κουραστεί από τις ψεύτικες καμπάνιες, αλλά κανείς ποτέ δεν κουράζεται από κάτι που ξεφεύγει από αυτό με έξυπνο και αστείο τρόπο.

Εσένα πώς σου φάνηκε;

HT: AdWeek

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020