Να και μια σελίδα που λειτουργεί ως βιβλιοθήκη φωτογραφιών, αλλά δε σταματά σε αυτό. Η σελίδα Depositphotos λειτουργεί ως βιβλιοθήκη για φωτογραφίες, γραφικά και βίντεο. Υλικό που κάθε καλλιτέχνης ανεβάζει και κάνει διαθέσιμο, ενισχύοντας το portfolio του. Πολλοί από αυτούς τους καλλιτέχνες μάλιστα έχουν το δικό τους προσωπικό στυλ κι έτσι ξεχωρίζουν. Μέσα από το blog της λοιπόν η σελίδα, προωθεί και ενισχύει τη δημιουργική δύναμη των καλλιτεχνών. Σου θυμίζει κάτι; Κι εμείς αυτό θέλουμε να κάνουμε με αυτό το blog και τους δημιουργούς της κοινότητας της NEOPERATIVA. Μέσα από αυτό το blog λοιπόν διάβασα για την Kate Chebotareva και η δουλειά της μου κίνησε το ενδιαφέρον.

Τι ήταν αυτό που μου κίνησε το ενδιαφέρον; Το pop-art στις φωτογραφίες της. Με πηγή έμπνευσής της τον Andy Warhol (ξεκάθαρα!) και τον Roy Lichtenstein, οι φωτογραφίες της έχουν ένα φρέσκο και χρωματιστό αέρα. Η pop-art δεν περνάει ποτέ απαρατήρητη και αυτό είναι κάτι που η καλλιτέχνης φαίνεται να κατανοεί πλήρως. Περισσότερα πράγματα για τη δημιουργό: Είναι από το Rostov-on-Don της Ρωσίας και ασχολείται με τη φωτογραφία από την ηλικία των 16. Αφορμή για να αναπτύξει το ταλέντο της στην pop-art ήταν το μάθημα της ιστορίας της τέχνης που έκανε στο πανεπιστήμιο.

“Ήμουν έντονα επηρεασμένη από τις δουλειές του Andy Warhol και του Roy Lichtenstein καθώς και άλλων διάσημων δημιουργών. Όλοι αυτοί άλλαξαν την πορεία της σύγχρονης τέχνης από την εποχή τους και μετά. Όσον αφορά τη δυνατότητα να ανεβάζω τις φωτογραφίες μου σε σελίδες-βιβλιοθήκες, δεν είχα ιδέα ότι υπάρχουν. Όταν τις ανακάλυψα και κατάλαβα πως λειτουργούν, σκέφτηκα ότι είναι το καλύτερο σημείο για να μοιραστώ την τέχνη μου”, δηλώνει στην υπεύθυνη επικοινωνίας του Depositphotos. “Πιστεύω πως κάθε φωτογραφία πρέπει να είναι μοναδική και δημιουργική, ειδικά όταν πρόκειται να ενταχθεί σε μια βιβλιοθήκη. Το να είσαι δημιουργικός είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεχωρίσεις”.

Εσύ σε ποιο δημιουργικό αντικείμενο σου αρέσει να ξεχωρίζεις;

Αν κι εσύ έχεις παρόμοιες καλλιτεχνικές ανησυχίες, μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας και να τις δεις να δημοσιεύονται. Κι αν πάλι είσαι ένας δραστήριος δημιουργός, μπορείς άμεσα να γίνεις μέλος της δημιουργικής μας κοινότητας εδώ.

HT: Bored Panda

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020