Το κινητό έχει γίνει η προέκταση του χεριού μας. Και γι’ αυτό οι τεχνολογικές τους δυνατότητες εξελίσσονται με ραγδαίους ρυθμούς. Είτε μιλάμε για το νέο iPhone, Galaxy S ή την έκπληξη από τη Huawei, κάθε φορά παρουσιάζεται μια καινοτομία. Αυτή μπορεί να αφορά μια τεχνική καινοτομία. Μπορεί όμως να αφορά και την κάμερα του κινητού, ίσως μια από τις πιο σημαντικές εφαρμογές αυτή τη στιγμή. Όταν θέλεις να απαθανατίσεις μια στιγμή, δε θα βγάλεις τη φωτογραφική μηχανή από την τσάντα σου (εκτός αν θες πολύ καλύτερη ποιότητα στη λήψη). Θα βγάλεις το κινητό από την τσέπη σου, θα τραβήξεις 2-3 λήψεις, θα επεξεργαστείς αυτή που θέλεις και θα τη μοιραστείς. Υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο να την κρατήσεις απλά για τη συλλογή σου, χωρίς να τη μοιραστείς. Ή να τη μοιραστείς αργότερα. Ε;

Ο Tyen How έκανε ένα βήμα πίσω από αυτό και απαθανατίζει αστικά τοπία τα οποία έχει επισκεφθεί με το iPhone του. Η διαφορά έρχεται στο οπτικό αποτέλεσμα. Αντί να μας δείξει τη λήψη όπως την τράβηξε το iPhone, μας δείχνει το τοπίο μαζί με το κινητό. Δημιουργεί έτσι ένα ακόμα επίπεδο στην τελική εικόνα. Η εστίαση είναι στο χέρι και το κινητό, κι έτσι το περιβάλλον θολώνει. Η δύναμη της κάθε εικόνας βρίσκεται στο κέντρο, στην οθόνη του iPhone. Αυτός είναι ο δικός του τρόπος να κάνει το Instagram Feed του απολαυστικό και ξεχωριστό.

Εσένα ποιο είναι το αγαπημένο σου στυλ φωτογραφιών;

Καθεδρικός Ναός Αγίου Παύλου, Λονδίνο

Σταθμός Poplar, Λονδίνο

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, Λονδίνο

Leadenhall Market, Λονδίνο

Σταθμός King’s Cross, Λονδίνο

Κανάλι, Άμστερνταμ

Αν κι εσύ έχεις παρόμοιες καλλιτεχνικές ανησυχίες, μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας και να τις δεις να δημοσιεύονται. Κι αν πάλι είσαι ένας δραστήριος δημιουργός, μπορείς άμεσα να γίνεις μέλος της δημιουργικής μας κοινότητας εδώ.

HT: Bored Panda

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020