Η διαφήμιση της Samsung με τη στρουθοκάμηλο την περασμένη εβδομάδα ήταν μόνο η αρχή. Μετά το βίντεο παρουσίασης των νέων Samsung Galaxy S8 και S8+, ακολούθησε η πολυσυζητημένη διαφήμιση με τη στρουθοκάμηλο να δοκιμάζει το  VR. Το συγκεκριμένο μόνο βίντεο έχει ξεπεράσει τα 13 εκατομμύρια προβολές, μόνο στο YouTube. Κι έτσι δημιουργήθηκε το κατάλληλο έδαφος για τη ζωντανή παρουσίαση των νέων μοντέλων και των χαρακτηριστικών της.

Τα νέα αυτά χαρακτηριστικά; Πολλά και ενδιαφέροντα. Πολύ μεγαλύτερη οθόνη, μεγαλύτερη ασφάλεια με αναγνώριση ίριδας και δαχτυλικού αποτυπώματος, καλύτερη μπροστινή κάμερα. Επιπλέον, αδιάβροχο μέχρι και 1,5 μέτρο για μισή ώρα και φυσικά… η Bixby. Μια εφαρμογή για μεγαλύτερη διάδραση με τη συσκευή, η οποία μαθαίνει από τις δραστηριότητες και τις σκέψεις σου. Αυτό το τελευταίο με τη Bixby σημείωσέ το γιατί έρχονται πολλά ενδιαφέροντα projects μέσα από αυτό. Ενδιαφέρον όμως είχε και ο τρόπος παρουσίασης, αφού όλες οι νέες δυνατότητες φαίνεται να προκύπτουν από ανάγκες του αγοραστικού κοινού. Και κάτι για την πλάκα: το κλασικό βύσμα των ακουστικών… είναι εκεί! Με την Apple να το αφαιρεί από τα νέα μοντέλα, η Samsung τόνισε ότι η ίδια το κρατάει σταθερό. Τουσέ.

Δεν είμαστε όμως εδώ για να αναλύσουμε τα νέα αυτά χαρακτηριστικά. Ο τεχνολογικός κολοσσός επέλεξε να συνεχίσει την καμπάνια περνώντας πιο σημαντικά μηνύματα. Στο πρώτο βίντεο του #DoWhatYouCant είδαμε τη στρουθοκάμηλο να πετάει με το μήνυμα ότη η εταιρεία “φτιάχνει ό,τι δε φτιάχνεται” για να μπορούμε “να κάνουμε ό,τι δε γίνεται”. Η συνέχεια έρχεται με ένα βίντεο που έχει ως επίκεντρο τον άνθρωπο. Η διαφήμιση ακούει στο όνομα “The new normal” και πρακτικά εντάσσει στην καθημερινότητα μιας σύγχρονης οικογένειας τα νέα μοντέλα. Οικογενειακές στιγμές, φωτογραφίες, 360 βίντεο, VR με δεινόσαυρους σε μια σχολική τάξη… τα πάντα! Η ουσία όμως κρύβεται πάλι στο μήνυμα στο τέλος. “Το “αδύνατο” της μιας γενιάς, είναι το φυσιολογικό της επόμενης”. Και δε θα μπορούσαν να έχουν περισσότερο δίκιο. Οι ραγδαίοι ρυθμοί εξέλιξης της τεχνολογίας, κάνουν πραγματικότητα σε σύντομο χρονικό διάστημα, δυνατότητες που μόνο θα φανταζόμασταν. Έτσι οι επόμενες γενιές μεγαλώνουν σε έναν κόσμο με δεδομένα, που για τους παλαιότερους ήταν όνειρα.

#DoWhatYouCant λοιπόν. Κάθε μέρα, κάθε στιγμή.

One Comment

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020