Τα… themétagirls (Ελπίδα, Μαρία & Τζωρτζίνα) τα γνωρίζω χρόνια. Από την εποχή που η neoperativa έφευγε από το Ρομάντσο κι αυτές έμπαιναν ως νικήτριες του επόμενου γύρου του CU RestartUp. Τώρα που η neoperativa είναι πάλι πίσω, η όρεξη για δημιουργικότητα μας ένωσε ξανά. Και όπως ακριβώς λένε και στο άρθρο τους, ο Νοέμβριος τις βρήκε σε πυρετώδεις δοκιμασίες. Κι αυτό γιατί συμμετέχουν με χαρά στην ομαδική έκθεση “Outskirts”. Κάπου μέσα στον πυρετό μου έδωσαν κι εμένα παραπάνω πληροφορίες για την έκθεση.

“Η συμμετοχή στο στήσιμο ήταν μια πρόκληση και καθώς εμείς λατρεύουμε τις προκλήσεις, διασκεδάσαμε την όλη διαδικασία”. Αυτό κρατώ από τα λεγόμενά τους, τονίζοντας ότι η δημιουργικότητα είναι γεμάτη προκλήσεις. Προκλήσεις που χαιρόμαστε να ζούμε, να απαθανατίζουμε και να μοιραζόμαστε.

Backstage Photography: Μαρία Ντρούγια

Η ομαδική έκθεση Outskirts
Η έκθεση Outskirts είναι συνέχεια της Έκθεσης στο Διάδρομο, project των σπουδαστών του ΤΕΙ Φωτογραφίας & Οπτικοακουστικών Τεχνών. Θέμα της; Το περιαστικό τοπίο, τα όρια, δηλαδή, της πόλης.

Οι συμμετέχοντες επικεντρώθηκαν στα ευμετάβλητα σημεία που υπογραμμίζουν τη συνεχή αντιπαλότητα φύσης-πολιτισμού και δυσκολεύουν τελικά τον ορισμό του περιαστικού τοπίου. Χαρακτηριστικά συναντάμε έναν συνδυασμό από αραιοκατοικημένες περιοχές, εγκαταλελειμμένα εργοστάσια, αυτοκίνητα, ηλεκτρικές συσκευές, καθώς και απορρίμματα. Ενίοτε, η ανθρώπινη φιγούρα κάνει την εμφάνιση της σε μερικές φωτογραφίες, σα μια προσπάθεια σχολιασμού του αποπροσανατολισμoύ του ανθρώπου της πόλης, αλλά και της αμηχανίας που τον συνοδεύει στα βήματα του εκτός αυτής. Παράλληλα, αποσκοπεί στη ταύτιση του θεατή με εκείνον, στη συναισθηματική σύνδεση της διάθεσης του παρατηρητή με τον θεατή.

Ένα μικρό δείγμα από το τι θα δεις στην έκθεση

Eleni Douloumi / Ελένη Δουλούμη

Φωτογραφία: Eleni Douloumi / Ελένη Δουλούμη

George Papastergis / Γιώργος Παπαστεργής

Φωτογραφία: George Papastergis / Γιώργος Παπαστεργής

George Samiotis / Γιώργος Σαμιώτης

Φωτογραφία: George Samiotis / Γιώργος Σαμιώτης

George Skouloudis / Γιώργος Σκουλούδης

Φωτογραφία: George Skouloudis / Γιώργος Σκουλούδης

Yannis Zindrilis/ Γιάννης Ζινδριλής

Φωτογραφία: Yannis Zindrilis / Γιάννης Ζινδριλής

Οι παραπάνω φωτογραφίες αναδεικνύουν μια διαφορετική ομορφιά που έχουν τα σημεία που διαφορετικά μπορεί να μην πρόσεχες ποτέ. Εγώ, που έχω κλέψει λίγο κι έχω δει τις φωτογραφίες καθώς στήνονταν, θέλω να σε προσκαλέσω με τη σειρά μου να έρθεις σήμερα, 09 Νοεμβρίου, στο ΡΟΜΑΝΤΣΟ στις 20:00 που είναι τα εγκαίνια της έκθεσης. Η δική μου αγαπημένη φωτογραφία δε βρίσκεται στο άρθρο, αλλά στον τοίχο του 1ου ορόφου.

Έλα να βρεις και τη δική σου αγαπημένη φωτογραφία των Outskirts.

Γενική Επιμέλεια Έκθεσης: Ελπίδα Κοντογιάννη, Ηλίας Λόης, Γιώργος Σκουλούδης
Συμμετέχοντες:
Γκαρτζονίκας Αλέξανδρος, Βαγενά Βαλεντίνα, Δημόπουλος Βασίλης, Διγώνη Κατερίνα, Διδυμοπούλου Αγγελική, Δουλούμη Ελένη, Ζινδριλής Γιάννης, Καζάζης Βασίλης, Καντεμίρη Νατάσα, Καψαμπέλη Μαρίζα, Κοντογιάννη Ελπίδα, Κουργιαντάκη Ιωάννα, Κουτλή Μυρσίνη, Λιζάρδου Ναυσικά, Λόης Ηλίας, Μεϊντάνη Ηλιάνα, Μητρόπουλος Άγγελος, Μιχαηλίδου Μαριβάσια, Μόργκαν Ανδρέας, Μπάντιου Γεωργία, Μπαρδακά Άννα, Μυκονιάτη Δέσποινα, Ντελή Βάσω, Ντρούγια Μαρία, Παπαβασιλείου Ειρήνη, Παπαγεωργίου Δήμητρα, Παπακωνσταντοπούλου Αλκυόνη, Παπαστεργής Γιώργος, Πατρινέλη Δήμητρα, Πετρούτσου Κατερίνα, Ρήγου Τζένη, Σαμιώτης Γιώργος, Σκουλούδης Γιώργος, Σούλη Αθηνά, Σουτζιδέλλη Μαρίνα, Στάικου Τζωρτζίνα, Σωπασή Μαράτα, Τζάνου Δήμητρα, Τζομάκη Ανίσα, Τούντας Κωνσταντίνος, Χατζηδημητρίου Κατερίνα

Ωράριο έκθεσης (9-12/11/2017)
Πέμπτη & Παρασκευή: 12.00-22.00
Σάββατο & Κυριακή: 12.00-23.00
Είσοδος Ελεύθερη

Facebook Event

Η αφίσα της έκθεσης

outskirts poster

Πηγή Πολυμέσων: Themétajournal, iFocus

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020