Μια καταιγίδα κάνει πολλούς να μείνουν στο σπίτι. Κάνει όμως μερικούς άλλους να βγουν έξω και να περιμένουν για έναν κεραυνό. Το να απαθανατίσεις έναν κεραυνό κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας αποτελεί από μόνο του κάτι μοναδικό. Το περιθώριο λήψης είναι ελάχιστο και εσύ πέτυχες αυτό το κλικ. Πώς θα αντιδρούσες όμως αν σου έλεγα ότι υπάρχει κάποιος εκεί έξω που έκανε τη στιγμή του κεραυνού να κρατήσει παραπάνω; Πώς θα αντιδράσεις όταν δεις ένα βίντεο με κεραυνούς σε αργή κίνηση; Και πώς θα σου φανεί όταν διαβάσεις ότι μιλάμε για 1000fps (εικόνες το δευτερόλεπτο) και ποιότητα 4K; Ο Dustin Farrell μας ξανασυστήνει τη στιγμή ενός κεραυνού, αυτή τη φορά σε slowmo.

Πώς τα κατάφερε; Με την αγαπημένη του βιντεοκάμερα για slowmo, την Phantom Flex4K (που απλά κοστίζει $110.000 δολάρια). Βλέπεις, έχοντας την εμπειρία χρόνων από την τηλεόραση και τον κινηματογράφο, μπορεί να κάνει τα παντα. Επιλέγοντας λοιπόν να εξιδεικευτεί στις εναέριες λήψεις, το timelapse και το βίντεο σε αργή κίνηση, το κάνει άψογα.

Όσον αφορά τώρα πιο συγκεκριμένα το παραπάνω μοναδικό βίντεο, του πήρε 30 μέρες μέσα στο καλοκαίρι να κυνηγάει καταιγίδες. Το περισσότερο υλικό το συνέλεξε στην Αριζόνα, έχοντας συνολικά διασχίσει πάνω από 20.000 μίλια.

Όπως καταλαβαίνεις ένα τέτοιο project δεν είναι εύκολο και δεν αρκεί μόνο ο εξοπλισμός. Μάλιστα ο ίδιος ο δημιουργός δηλώνει ότι ήταν ένα από τα πιο δύσκολα της καριέρας του. Μεγάλες αποστάσεις, πολλές ώρες βιντεοσκόπησης και ένα ατέρμονο κυνήγι κεραυνού. Η Phantom Flex4K που είχε στα χέρια του κατέγραψε περίπου 10TB υλικού για να δημιουργηθούν τα παραπάνω 3 λεπτά. Το καλό με τη συγκεκριμένη κάμερα είναι ότι γράφει συνέχεια στην εσωτερική RAM (μεγέθους 128GB) και την ενεργοποιείς όταν θέλεις. Αφού λοιπόν ο Dustin Farrell έβλεπε ότι είχε “πιάσει” κεραυνό, τότε έδινε εντολή στην κάμερα να αποθηκεύσει ό,τι έχει σωθεί στη RAM μέχρι τότε. Καλό ε;

Εσύ τι θα κυνηγήσεις για το επόμενο σου δημιουργικό project;

h/t: PetaPixel

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020