Μπαίνει επίσημα και η Google στο παιχνίδι των ιστοριών! Τι εννοώ; Η έννοια των “Stories” ξεκίνησε από το Snapchat και έπειτα αντιγράφτηκε από το Facebook και το Instagram. Ε, τώρα λοιπόν ήρθε και η σειρά του YouTube να αποκτήσει τα λεγόμενα Reels. Ωστόσο, πριν μιλήσω για μια ακόμα αντιγραφή, να ξεκαθαρίσω γιατί δεν το θεωρώ απλή αντιγραφή. Γιατί τα Reels ξεκίνησαν το Νοέμβριο και από την πρώτη στιγμή δεν είχαν την έννοια του 24ώρου ή του πρόσκαιρου περιεχομένου. Το περιεχόμενο στα Reels δημιουργείται για να μείνει. Και ίσως ήταν και αυτό που έκανε το Instagram να αναθεωρήσει και να μας επιτρέψει να ανεβάζουμε τις ιστορίες μας και μετά το πέρας της μέρας, ονομάζοντας τη δυνατότητα αυτή Highlights.

Ο λόγος δημιουργίας βέβαια και των Reels δε διαφέρει. Πολύ πιο άμεση επικοινωνία του ιδιοκτήτη ενός λογαριασμού με το κοινό του. Μεγαλύτερο και πιο εύκολο engagement χωρίς να πρέπει να δημιουργήσει και να δημοσιεύσει ένα εντελώς νέο βίντεο. Κάθε ξεχωριστό βίντεο έχει μέγιστη διάρκεια 30″ δευτερόλεπτα και μπορείς να προσθέσεις φυσικά φίλτρα, μουσική, κείμενο και αυτοκόλλητα.

Κι αν περιμένεις να τα δεις πάνω πάνω στην εφαρμογή του YouTube… μην τα ψάχνεις εκεί. Όπως γίνεται και στο Snapchat με το “Discover” κομμάτι του, τα Reels θα έχουν τη δική τους ξεχωριστή καρτέλα. Ωστόσο, όσο πιο πολύ σου αρέσει ένας δημιουργός, τόσο πιο συχνά θα βλέπεις “ψηλά” περιεχόμενό του. Τέλος, ακόμα κι αν ήδη τρέχει η συγκεκριμένη δυνατότητα, όπως γίνεται και με το Live από κινητές συσκευές, θα είναι διαθέσιμη μόνο για λογαριασμούς που οι χρήστες ξεπερνούν τους 10.000.

Οπότε χτίσε το κοινό σου και σύντομα θα μπορείς να κάνεις περισσότερα!

h/t: WeRSM

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020