Η έμπνευση δεν έχει ώρα. Η έμπνευση είναι σαν τη δημιουργικότητα. Δεν έχει όρια. Μπορεί να έχει τύχει να το παρατηρήσεις κι εσύ. Λίγο λάδι ή πετρέλαιο σε μια λίμνη νερού στο δρόμο μετά από βροχή. Και είναι σα να βλέπεις μια μικρογραφία ενός ουράνιου τόξου. Δε σου έκανε εντύπωση ο ιριδισμός αυτός; Στον Fabian Oefner σίγουρα έκανε. Και χαιρόμαστε γι’ αυτό.

Ο φωτογράφος εμπνεύστηκε από μια παρόμοια στιγμή που έζησε έξω από το στούντιό του μια βροχερή μέρα. Έτσι, πηγαίνοντας μέσα προσπάθησε να αναπαραστήσει αυτό που είχε δει, σε πιο ελεγχόμενο περιβάλλον. Σε ένα μαύρο δοχείο πρόσθεσε νερό. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια μιας σύριγγας έσταξε σταγόνες πετρελαίου πάνω στο νερό. Το αποτέλεσμα; Μαγικό. Το όνομα του συγκεκριμένου project; Oil Spoil. Καθώς το πετρέλαιο απλώνεται στην επιφάνεια του νερού σχηματίζει εντυπωσιακά σχέδια και σχήματα. Κάποια μοιάζουν με την κόρη ενός ματιού, κάποια με τον ήλιο και κάποια με εκρήξεις. Το αποτέλεσμα αυτό είναι εφικτό χάρη στην αντανάκλαση του φωτός μέσα από το πετρέλαιο. Ανάλογα την πυκνότητα του υγρού και τη γωνία του φωτός, τα χρώματα αλλάζουν. Και όλα αποτυπώνονται στο φωτογραφικό φακό.

Φυσικά κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο να γίνει. Ο φωτογράφος χρειάστηκε πολλές φωτογραφικές λήψεις για να βρεθεί τελικά με αυτές που είχαν αυτό που ήθελε. Αν κι εσύ ανήκεις σε αυτούς τους δημιουργούς που πειραματίζονται, θα χαρούμε να μας δείξεις και να μας πεις πράγματα γι’ αυτό. Κι αν έχεις Behance όπως και ο Fabian Oefner, θέλουμε να μας μιλήσεις γι’ αυτό.

Ο ιριδισμός είναι ένα φαινόμενο έμπνευση από μόνο του.

oil-1 oil-2 oil-3 oil-4 oil-5 oil-6 oil-7

HT: This Is Colossal

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020