Κάθε Κυριακή το κέντρο γεμίζει κόσμο. Οικογένειες με τα παιδιά βγαίνουν βόλτα να χαρούν τον ήλιο. Νέοι και μεγαλύτεροι έρχονται γιατί όλο και κάποιος μαραθώνιος, αγώνας δρόμου για καλό σκοπό ή ποδηλατικός γύρος θα γίνεται. Κάθε Κυριακή το κέντρο γεμίζει κόσμο. Κι όμως εκεί, ανάμεσα στον κόσμο, μπορεί να συμβαίνει κάτι που αφορά μόνο έναν. Που γίνεται μόνο γι’ αυτόν, αγνωόντας την ύπαρξη του γύρω κόσμου. Αυτό θα συμβεί αυτή την Κυριακή, 2 Οκτωβρίου, στον προαύλιο χώρο του Μουσείου της Ακρόπολης. One One One.

Γιάννης Μανταφούνης & Aoife McAtamney. 2 χορογράφοι θα χορεύουν για 2 άτομα απέναντί τους. Ο καθένας μόνο για έναν. 2 καρέκλες και 2 γραμμές. Στο One One One, οι δύο καρέκλες προορίζονται για 2 θεατές, προσκαλώντας τους να ζήσουν μια μοναδική στιγμή: ένα χορό μόνο γι’ αυτούς! Οι δύο ερμηνευτές αντανακλούν σαν καθρέφτης τις αντιδράσεις που προκαλεί ο χορός τους και προτείνουν στους θεατές μια νέα εμπειρία χορού, που αμφισβητεί ρόλους και όρια και, μολονότι δημόσια, παραμένει εντελώς προσωπική. Ο γύρω κόσμος εκτός από το να είναι θεατής της δράσης, θα μπορεί να επιλέγει τα τραγούδια που θα ήθελαν να ερμηνευθούν.

Η δράση αυτή συμπεριλαμβάνεται στο σύνολο των εκδηλώσεων που διοργανώνονται από τη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση. Το #DancingAthens είναι ένα φεστιβάλ με outdoor χορευτικές δράσεις που θα απλωθεί σε διάφορες ώρες της μέρας στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Περισσότερα για το πλήρες πρόγραμμα του σαββατοκύριακου μπορείς να βρεις στη σελίδα της Στέγης στο Facebook.

Το One One One απομονώνει έναν ανάμεσα σε πολλούς για μια μοναδική εμπειρία.

 

#DancingAthens
Ξεκινάμε χορεύοντας στο κέντρο της Αθήνας | 1 & 2 Οκτωβρίου 2016 | Σύνταγμα, Μουσείο Ακρόπολης, ΕΜΣΤ, Πλατεία Κοτζιά | Ελεύθερη είσοδος

Ένα φεστιβάλ με outdoor χορευτικές δράσεις που θα απλωθεί σε διάφορες ώρες της μέρας στη διάρκεια ενός Σαββατοκύριακου, με τοπία νυχτερινά από τον Boris Charmatz, μια «αναδρομική» της πρώιμης δουλειάς της διάσημης αμερικανίδας χορογράφου Τrisha Brown, intimate εμπειρίες από τον Γιάννη Μανταφούνη, αλλά και απροσδόκητες, ακτιβιστικού τύπου παρεμβάσεις στο αθηναϊκό κέντρο από τον Willi Dorner. Το αναλυτικό πρόγραμμα του Dancing Athens:

Cie. Willi Dorner, bodies in urban spaces
1 Οκτωβρίου 2016 | 18:00
Πλατεία Συντάγματος
http://www.sgt.gr/gre/SPG1761

Γιάννης Μανταφούνης & Aoife McAtamney, One One One
2 Οκτωβρίου 2016 | 11:00
Μουσείο Ακρόπολης – Προαύλιο
http://www.sgt.gr/gre/SPG1719

Trisha Brown, In Plain Site
1 & 2 Οκτωβρίου 2016 | 12:00
Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
http://www.sgt.gr/gre/SPG1722

Boris Charmatz, danse de nuit
1 & 2 Οκτωβρίου 2016 | 21:00
Πλατεία Κοτζιά
http://www.sgt.gr/gre/SPG1720

Teaser by Beetroot design group

Δημοσιεύτηκε από Στέγη Ιδρύματος Ωνάση / Οnassis Cultural Centre Athens στις Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2016

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020