Περπατάμε κάθε μέρα στην πόλη κοιτάζοντας απλά μπροστά ή πολλές φορές, κάτω. Τι γίνεται όμως όταν για μια στιγμή, για κάποιο λόγο, κοιτάξουμε ψηλά; Πολλές φορές, τέτοιες στιγμές, ανακαλύπτουμε μια διαφορετική οπτική μιας πόλης. Περίτεχνα κτίρια, ενδιαφέροντα μοτίβα, ιδιαίτερα μπαλκόνια, χρώματα. Ποιος ξέρει; Είναι ωραίο που και που να κοιτάς προς τα πάνω. Μάλλον κάπως έτσι σκέφτεται και ο Gauvin Lapetoule που ζει στη Βαρκελώνη και φωτογραφίζει αυτή την οπτική της.

Αρχιτεκτονική, τοπία, πόλη, αυτοκίνητα, είναι μερικά μόνο από τα θέματα που τραβούν την προσοχή αυτού του φωτογράφου. Γάλλος στην καταγωγή, αλλά μένει στη Βαρκελώνη. Κι αντί να μείνει στην οπτική που έχουν οι περισσότεροι, μας δείχνει τη δική του. Περπατάει, κοιτάζει ψηλά και απαθανατίζει την αρχιτεκτονική της πόλης. Την αρχιτεκτονική, όπως αυτός και σχετικά λίγοι άνθρωποι επιλέγουν να δουν. Εγώ θα σου πρότεινα να δεις τις φωτογραφίες αλλά σίγουρα να επισκεφτείς και τη σελίδα του Gauvin Lapetoule, ή να τον ακολουθήσεις και στα Social Media. Για μένα σίγουρα αποτέλεσε μια νέα μικρή πηγή έμπνευσης.

Ποια είναι η δική σου οπτική της πόλης;

Αν κι εσύ έχεις παρόμοιες καλλιτεχνικές ανησυχίες, μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας και να τις δεις να δημοσιεύονται. Κι αν πάλι είσαι ένας δραστήριος δημιουργός, μπορείς άμεσα να γίνεις μέλος της δημιουργικής μας κοινότητας εδώ.

ht: Fubiz

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020