Η τέχνη της γραφιστικής έχει γνωρίσει μεγάλη εξέλιξη τα τελευταία χρόνια, αφού αποτελεί το εργαλείο μέσω του οποίου επιμελείται κανείς την εμφάνιση ενός digital «αντικειμένου». Εξυπηρετώντας όμως καθημερινά πρακτικούς σκοπούς, λίγοι είναι εκείνοι που θυμούνται πως εκτός από εργαλείο, η γραφιστική είναι και μια αρκετά ενδιαφέρουσα σύγχρονη τέχνη.

Ένας από αυτούς είναι ο γραφίστας Ben Wiseman. Με το μινιμαλιστικό του ύφος, αντλεί έμπνευση από την καθημερινότητα της Νέας Υόρκης, όπου και εδρεύει. Έτσι, δημιουργεί γραφιστικές απεικονίσεις της πρωτεύουσας και όχι μόνο. Κρίσιμα ή και μη, τα γεγονότα της κοινωνίας του και όλου του κόσμου – από το Brexit μέχρι και τα “matches” του Tinder – γίνονται μινιμαλιστικά illustrations, που ενίοτε ξαφνιάζουν. Άλλωστε οι έντονες γραφιστικές απεικονίσεις του, αφηγούνται με έναν μοναδικό τρόπο το τι συμβαίνει στον κόσμο μας, με πολλή φαντασία.

Περισσότερες πληροφορίες για τον ίδιο τον Ben Wiseman καθώς και για το μινιμαλιστικό γραφιστικό του έργο, μπορείς να βρεις στην ομώνυμη ιστοσελίδα του, κάνοντας κλικ εδώ.

     

Αν κι εσύ έχεις παρόμοιες καλλιτεχνικές ανησυχίες, μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας και να τις δεις να δημοσιεύονται. Κι αν πάλι είσαι ένας δραστήριος δημιουργός, μπορείς άμεσα να γίνεις μέλος της δημιουργικής μας κοινότητας εδώ.

H/T: Fubiz

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020