Εδώ στη NEOPERATIVA χρησιμοποιούμε πολύ συχνά την ατάκα: “η δημιουργικότητα δεν έχει όρια”. Χαίρομαι λοιπόν όταν ανακαλύπτω θέματα που αφορούν την έκφραση της δημιουργικότητας ενός  δημιουργού. ο Garry Sheppard είναι ένας φωτογράφος που στην τελευταία του έκθεση έδωσε το όνομα “Mephisto”. Και κάθε φωτογραφία της έκθεσης είναι ξεχωριστή και μοναδική. Και το εννοώ με κάθε τρόπο.

Για τους λάτρεις των κόμικ, μπορεί το “Mephisto” να ακούγεται γνωστό. Πρόκειται για έναν από τους κακούς των κόμικ της Marvel, με πρώτη εμφάνιση το 1968. Τι έχει να κάνει αυτός ο κακός με τις φωτογραφίες του δημιουργού; Θα καταλάβεις σε λίγο. O Garry Sheppard έριξε μελάνι, βαφή ή κάποια χρώματα μέσα στο νερό και τα φωτογράφισε καθώς αυτά “έπαιζαν” μεταξύ τους, πλέοντας μέσα στο νερό. Οι μορφές που σχημάτιζαν του θύμισαν μέρη και πλάσματα από τον κόσμο του Mephisto. Μπορεί να δεις φωτιές, δαίμονες και πρόσωπα να σχηματίζονται μέσα στις εικόνες. Μπορεί πάλι να δώσεις τη δική σου διαφορετική, ξεχωριστή και μοναδική ερμηνεία σε κάθε φωτογραφία. Αυτή είναι η μαγεία της δημιουργίας και της τέχνης άλλωστε.

“Κάθε φωτογραφία ξεχωριστή και μοναδική”, λέω παραπάνω. Πριν το δικαιολογήσω, να σου πω ότι οι φωτογραφίες είναι όπως τις τράβηξε η κάμερα. Η μόνη επεξερασία που έχουν είναι ότι το οπτικό αποτέλεσμα προκύπτει από τη μισή φωτογραφία η οποία καθρεφτίζεται στο υπόλοιπο μισό. Κάθε λήψη περιγράφει τη μοναδική στιγμή που η μίξη των στοιχείων δημιουργεί αυτές τις μορφές. Ούτε η προηγούμενη, ούτε η επόμενη στιγμή είναι ίδια με αυτή στη φωτογραφία.

Φωτογραφίες σαν κι αυτές του Gary παίζουν με την ψυχοσύνθεσή μας. Ο καθένας από εμάς θα δει κάτι διαφορετικό ανάμεσα σε αυτές τις μορφές. Μπορεί ακόμα να δεις την ίδια φωτογραφία μετά από κάποια ώρα, και πάλι να δεις κάτι άλλο. Αυτό που ίσως δε μπορείς να ζήσεις μέσα από αυτό το άρθρο είναι η μαγεία αυτών των φωτογραφιών μέσα σε μια έκθεση. Μόνο τότε, όπως λέει και ο ίδιος ο δημιουργός, μπορείς να καταλάβεις πλήρως τη μαγεία τους. Όταν θα σταθείς στα 1 με 2 μέτρα μακριά και θα διακρίνεις κάθε λεπτομέρεια.

Μπορείς να μάθεις περισσότερα για τον Gary Sheppard στην επίσημη ιστοσελίδα του.

Εσύ τι διακρίνεις μέσα στις φωτογραφίες αυτές;

Approacheth

Arise

Behind the Veil

Dominion

Entity

Eruption

Hanuman Abides

Helion

Kali

Mephisto Suspended

Mephisto

Penitence

Temptation

The Gates

The Kiss

Αν κι εσύ έχεις παρόμοιες καλλιτεχνικές ανησυχίες, μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας και να τις δεις να δημοσιεύονται. Κι αν πάλι είσαι ένας δραστήριος δημιουργός, μπορείς άμεσα να γίνεις μέλος της δημιουργικής μας κοινότητας εδώ.

HT: Bored Panda

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020