Δεν είναι ότι δεν έχουμε ασχοληθεί ξανά σε άρθρο με την τέχνη και τις δυνατότητες του long exposure. Είναι όμως που είναι μια εντυπωσιακή μορφή τέχνης και συχνά υπάρχουν φωτογράφοι που το αναδεικνύουν με το δικό τους μοναδικό τρόπο. Αυτό ακριβώς συμβαίνει και με τον Augustin Cross. Ο καλλιτέχνης και φωτογράφος με βάση το Λονδίνο, συστήθηκε πρόσφατα στο ευρύ κοινό μέσα από δημοσιεύσεις του στο Bored Panda.

Έπειτα από 8 χρόνια ενασχόλησής του με την τέχνη του να ζωγραφίζεις με τα φώτα στο σκοτάδι, θέλησε να μοιραστεί το πάθος και τις δημιουργίες του. Από την ιδιαίτερη κουκουβάγια μέχρι και μια σειρά από φιγούρες που θυμίζουν Άγρια Δύση, οι εικόνες είναι μοναδικές. Οι φωτογραφίες του δε χρειάζονται επεξεργασία για να είναι εντυπωσιακές. Το μόνο που χρειάζεται για να αποδοθούν είναι υπομονή και δημιουργικότητα. Και ο Augustin δηλώνει φανατικός θαυμαστής αυτού του τύπου φωτογραφίας. Αστικά και αγροτικά τοπία γεμίζουν φως κατά τη διάρκεια της νύχτας. Και οι φιγούρες του ζωντανεύουν και “λάμπουν” στο σκοτάδι. Και για όλα αυτά αρκούν μερικές στιγμές. Όλες οι λήψεις του δημιουργού είναι ανάμεσα σε 2″ δευτερόλεπτα έως και 14 λεπτά.

Αν θες να μάθεις παραπάνω για το δημιουργό μπορείς να τον ακολουθήσεις στο Instagram ή να δεις την επίσημη ιστοσελίδα του (που είναι κι αυτή αρκετά εντυπωσιακή!).

Lights off, figures on!

Επιπλέον, μπορείς να δεις σε ένα σύντομο βίντεο τη διαδικασία που ακολουθεί ο δημιουργός:

Αν κι εσύ έχεις παρόμοιες καλλιτεχνικές ανησυχίες, μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας και να τις δεις να δημοσιεύονται. Κι αν πάλι είσαι ένας δραστήριος δημιουργός, μπορείς άμεσα να γίνεις μέλος της δημιουργικής μας κοινότητας εδώ.

Πηγή: Bored Panda

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020