Ίσως πέτυχα εσένα που ξέρεις τα πάντα για το Snapchat και που ένα τέτοιο βίντεο δεν έχει να σου πει κάτι. Ίσως πάλι πέτυχα εσένα που το σνόμπαρες μέχρι τώρα, σε ενθουσίασε μια φωτογραφία με φίλτρο που είδες στο Instagram Story κάποιου (ναι, αυτό συμβαίνει συχνά!) και είπες να το δοκιμάσεις. Στην τελική, ίσως πέτυχα και σένα που ξέρεις ήδη αρκετά και το χρησιμοποιείς καθημερινά, αλλά πάντα υπάρχει χώρος να μάθεις μια μικρή νέα λεπτομέρεια. Για παράδειγμα εγώ ανήκω στην τελευταία κατηγορία. Είδα το βίντεο για να μπορέσω να γράψω το άρθρο κι ενώ στην αρχή έβλεπα κάτι γνωστό… τσουπ! Να και κάτι που δεν είχα πάρει χαμπάρι ότι γίνεται στο Snapchat. Γι’ αυτό και το συγκεκριμένο βίντεο το χαρακτηρίζω ως “απαραίτητο”. Είναι η βάση πάνω στην οποία θα χτίσεις το δικό σου προφίλ στη δημοφιλή εφαρμογή.

“Πιστεύουμε πως η κάμερα είναι το σημείο απ’ όπου ξεκινούν όλες οι διαδραστικές εμπειρίες. Είναι αυτός ο μοναδικός συνδυασμός της δημιουργίας, της επικοινωνίας και του storytelling που δυναμώνει το Snapchat”. Με αυτή την πρόταση κλείνει το βίντεο, έχοντας προηγουμένως αναλύσει και τις 3 αυτές δυνάμεις της εφαρμογής. Η χρήση της κάμερας, το πως βγάζεις snaps, τα δημιουργικά εργαλεία, οι τρόποι και οι δυνατότητες αποστολής, η προσθήκη φίλων, η συνομιλία, το storytelling, τα memories… είναι όλα εκεί! Το βίντεο είναι λίγο μικρότερο από 9′ αλλά είναι αρκετά για να ξεκινήσεις το δικό σου Snapchatόκοσμο την επόμενη στιγμή!

Οι δυνατότητες της εφαρμογής είναι πολλές και με κάθε ενημέρωση γίνονται και περισσότερες. Μπορείς να κάνεις κλήση και βίντεο-κλήση, μπορείς να αποθηκεύσεις ένα snap και να το ανεβάσεις αργότερα ή να ανεβάσεις πιο παλιές στιγμές σου χάρη στα Memories. Μπορείς ακόμα να προσθέσεις ένα snap στην ιστορία σου αλλά και στην ιστορία του Snapchat και να προβληθείς σε μεγαλύτερο κοινό χάρη στη δύναμη της κοινότητας. Το Snapchat ήταν και συνεχίζει να είναι μια εφαρμογή που ακούει τους χρήστες της και τους προσφέρει αυτό που θέλουν. Γι’ αυτό και πιστεύω πως όσοι έχουν βιαστεί να το ξεγράψουν μετά την εμφάνιση των Instagram Stories, μάλλον βιάστηκαν.

Snapchat Basics βίντεο και η ιστορία σου δε θα είναι ποτέ ξανά η ίδια.

Πηγή: WeRSM

Social Media: Απαραίτητα για την ψηφιακή παρουσία κάθε ατόμου αλλά και brand. Τα νέα τους είναι πολλά και συχνά και οι δυνατότητες τους αυξάνονται γρήγορα. Πρέπει λοιπόν να μένουμε συντονισμένοι! Ακολούθησε τη neoperativa στα δικά της Social Media κι αν χρειάζεσαι στρατηγική & πρωτότυπο περιεχόμενο για να ενισχύσεις τα δικά σου Social Media, μη διστάσεις να μας στείλεις μήνυμα.

One Comment

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020