Κάποιος έκλεψε το iPhone του φοιτητή σχολής κινηματογράφου, Anthony van der Meer. Ο κλέφτης αφαίρεσε την κάρτα SIM και έκανε ό,τι χρειαζόταν για να μη μπορεί κάποιος να το εντοπίσει. Κι κάπως έτσι ξεκίνησαν τα ερωτήματα. Τι είδους άνθρωπος κλέβει ένα κινητό; Και που αυτό καταλήγει τελικά; Γιατί κάποιος τόσο εύκολα να έχει πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα και αρχεία;

Όλα αυτά τα ερωτήματα ήταν η αφορμή για τη μικρού μήκους ταινία “Find my Phone” του νεαρού φοιτητή. Επέλεξε λοιπόν μια συσκευή Android και χρησιμοποίησε την εφαρμογή Cerberus πάνω στο λογισμικό. Αυτή η εφαρμογή του έδωσε τη δυνατότητα να ελέγχει πλήρως τη συσκευή κάθε φορά που αυτή συνδέεται στο διαδίκτυο. Κι έπειτα το κινητό έπρεπε να κλαπεί, κι έτσι έγινε. Μια περίεργη ιστορία ξεκινά με την παρακολούθηση των κινήσεων, την ηχογράφηση φωνής και τις λήψεις φωτογραφιών κάθε φορά που υπήρχε ο έλεγχος της συσκευής.

Δες όλη τη μικρού μήκους ταινία “Find my Phone” και θα καταλάβεις πολλά. Η ταινία δημιουργήθηκε στα πλαίσια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον έλεγχο που έχουμε πάνω στις συσκευές μας και στα προσωπικά μας δεδομένα. Έχει δημοσιευθεί μόλις λίγες μέρες και ήδη έχει πάνω από 2.500.000 προβολές. Ο δημιουργός της είναι ανοιχτός στο να λύσει τις απορίες του κοινού, σε περίπτωση που χρειαστείς κάποια παραπάνω πληροφορία.

Σε αυτό που εγώ θα μείνω λίγο παραπάνω δεν είναι η ασφάλεια των δεδομένων. Είναι αυτή η εντύπωση του φοιτητή που για λίγο θεώρησε ότι ξέρει τον κλέφτη με τον να τον παρακολουθεί δύο εβδομάδες. Κι όμως, όταν τον είδε απο κοντά κατάλαβε ότι είχε πάρει τη λάθος εντύπωση. Ότι μετέφραζε τις κινήσεις του όπως ο ίδιος ήθελε και όχι όπως πραγματικά ήταν. Κι ερωτώ κι εγώ με τη σειρά μου. Πόσο καλά νομίζεις ότι μπορείς να ξέρεις κάποιον όταν όλα συμβαίνουν μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα; Πως ξέρεις ποιος είναι στην πραγματικότητα; Πόσο εύκολα εμπιστεύεσαι πια;

Τροφή για σκέψη.

HT: Bored Panda

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020