Μια διαφορετική συνεργασία με στόχο της την ενίσχυση της δημιουργίας κινηματογραφικής μουσικής. Το Μέγαρο Μουσικής και το Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων συνεργάζονται για πρώτη φορά και διοργανώνουν ένα διεθνή διαγωνισμό. Η animation ταινία της ελληνίδας δημιουργού, Ειρήνης Βιανέλλη, είναι έτοιμη από την πλευρά της εικόνας. Λείπει όμως ένα πολύ σημαντικό κομμάτι για να είναι ολοκληρωμένο το έργο, κι αυτό είναι η μουσική.

Η ταινία “Το φύλλο της λεύκας” είναι εμπνευσμένη από το ομότιτλο ποίημα του Γιώργου Σεφέρη. Πρόκειται για μια διαφορετική και ευαίσθητη προσέγγιση στο σκληρό θέμα των προσφύγων και ιδιαίτερα όσων πάλεψαν με τα νερά της Μεσογείου. Αυτή ακριβώς την εμπειρία και την ευαισθησία καλούνται να καλύψουν μουσικά οι δημιουργοί που θα λάβουν μέρος στο διαγωνισμό.

Αν σε ενδιαφέρει, έχεις δικαίωμα να παραδώσεις την ταινία με ενσωματωμένη τη μουσική μέχρι και τις 19 Απριλίου 2017. Το soundtrack μπορεί να είναι μόνο μουσικό ή μόνο ηχητικό, αλλά και συνδυασμός των δύο. Στις 17 Μαΐου 2017 θα γίνει προβολή των διαγωνιζόμενων ταινιών, επιλογή και ανακοίνωση των νικητών. Αν ο αριθμός συμμετοχών είναι μεγάλος η κριτική επιτροπή θα προαποφασίσει ποιες θα είναι οι συμμετοχές που θα διαγωνιστούν εκείνη τη μέρα. Στην κριτική επιτροπή συμμετέχουν ο Vasco Hexel (Royal College of Music, London), ο γάλλος συνθέτης ειδικευμένος σε μουσική animation Pierre Caillet  και, από την Ελλάδα, οι συνθέτες Κωνσταντίνος Βήτα, Νίκος Πλατύραχος και Δημήτρης Μαραγκόπουλος καθώς και η διευθύντρια του Φεστιβάλ Animasyros Μαρία Ανεστοπούλου.

Μπορείς να διαβάσεις αναλυτικά τους όρους συμμετοχής και να βρεις το ειδικό έντυπο στη σελίδα που είναι αφιερωμένη στο διαγωνισμό.

Η μουσική συνδέεται με την εικόνα για ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα.

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020