Αποστολή τους; Να μεταδώσουν τη μανία τους για τα αφηρημένα σχέδια σε όλο τον κόσμο. Μότο τους; Να κάνουν τον κόσμο να γελά. Το δημιουργικό δίδυμο που ακούει στο όνομα Lingvistov (Asia και Landysh), δημιουργεί απλά και έξυπνα illustrations. Έμπνευση τους όπως θα καταλάβεις, είναι καθημερινές ανθρώπινες στιγμές, που όμως τις ζουν ζώα. Το παιχνίδι της μπουκάλας κι η αναπαράσταση της σκηνής του Τιτανικού είναι ίσως αυτά που εμένα μου τράβηξαν περισσότερο την προσοχή. Πρωταγωνιστές λοιπόν στα σχέδιά τους είναι ζωάκια και περισσότερο απ’ όλα οι γάτες. Έτσι άλλωστε ξεκίνησαν όλα. Με το γάτο της Landysh και τις αμέτρητες στιγμές που μοιράζονται καθημερινά.

Χωρίς να έχει σπουδάσει κάποια σχετική τέχνη, η Landysh ζωγράφιζε από μικρή και δεν πίστευε ότι τα αφηρημένα της σχέδια θα έπαιρναν τέτοια αξία. Αυτό να σου πω την αλήθεια μου κίνησε περισσότερο το ενδιαφέρον. Μια κίνηση που τα άλλαξε όλα. Κάποια στιγμή η Landysh έγραψε ένα άρθρο στο Bored Panda και από εκεί και πέρα τα illustration της είχαν τεράστια απήχηση. Ειδικά το σχέδιο με τη γάτα που νομίζει ότι είναι ο Batman, νομίζω έχει παίξει πάρα πολύ στα Social Media. Όταν είσαι στην αρχή, μια τέτοια κίνηση προβολής είναι απαραίτητη. Και να που από ένα άρθρο στα δειλα, το Lingvistov τώρα είναι ένα e-shop με παγκόσμια εμβέλεια. Εκεί μπορείς να βρεις δώρα, σχέδια σε ρούχα, κάρτες και διακοσμητικά. Δες μερικά μόνο από τα σχέδια που τους έκαναν να ξεχωρίσουν και επισκέψου την επισημη ιστοσελίδα τους ή τη σελίδα τους στο Facebook αν θες να μάθεις παραπάνω.

Εσύ με ποιο από τα illustrations ταυτίζεσαι περισσότερο;

HT: Bored Panda

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020