Έχεις πάθος με τη φωτογραφία και ψάχνεις ένα διαγωνισμό που θα εκθέσει τη δουλειά σου σε παγκόμιο επίπεδο; Νομίζω βρήκα αυτό που ψάχνεις! Πρόκειται για ένα μοναδικό διαγωνισμό φωτογραφίας από την πλατφόρμα Life Framer. 12 μήνες, 12 θεματικές, 12 νικητές. Νικητές είναι όλοι όμως όσοι θα συμμετάσχουν.

Ας πούμε λίγα πράγματα παραπάνω. Η πλατφόρμα Life Framer είναι πλέον παγκοσμίως γνωστή και για το διαγωνισμό αλλά και για την κοινότητα που αναπτύσσεται γύρω της. Στόχος της είναι η ανεύρεση και η ανάδειξη ταλέντων στη σύγχρονη φωτογραφία. Και μάλιστα η ανάδειξη τους σε παγκόσμια κλίμακα. Κάθε σειρά του διαγωνισμού αποτελείται από 12 μήνες και 12 θεματολογίες. Τις θεματολογίες και τους νικητές διαλέγει ο κριτής που ηγείται κάθε φορά. Επαγγελματίες και ειδικοί του χώρου διατηρούν υψηλή την αισθητική των αποτελεσμάτων και δίνουν συμβουλές σε κάθε δημιουργό που θα υποβάλλει τη συμμετοχή του. Γι’ αυτό και είναι όλοι κερδισμένοι.

Τα βραβεία είναι δυνατά. Ο νικητής του κάθε μήνα λαμβάνει 1000$ δολάρια. Μαζί με το δεύτερο νικητή  από κάθε μήνα και άλλες 18 εξέχουσες συμμετοχές, βλέπουν τα έργα τους να παρουσιάζονται σε 4 εκθέσεις. Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Τόκιο και Ρώμη είναι οι τέσσερις πόλεις που θα φιλοξενήσουν το φετινό κλείσιμο του διαγωνισμού.

Και μη σου λέω ψέματα. Λίγες μέρες έμειναν για τη συμμετοχή στο θέμα του Ιανουαρίου. Μέχρι τις 31 του μήνα μπορείς να στείλεις τη συμμετοχή σου στο θέμα “Urban Life”, όπου κριτής είναι ο Steve Macleod από τη Metro Imaging. Άντε, για να σε ηρεμήσω λίγο, να σου πω ότι υπάρχει κι ο Φλεβάρης ακόμα! Για τον τελευταίο μήνα δεν έχουν βάλει θέμα. Περιμένουν την έκπληξη στο όραμα, την τεχνική και τη δημιουργικότητα του κάθε καλλιτέχνη. Πορτραίτο, τοπίο, ντοκιμαντέρ, ταξίδια… επιλέγεις ό,τι σε εκφράζει.

© Messay Shoakena

© Messay Shoakena

Πάμε λίγο στα λογιστικά. Μια συμμετοχή θα σου κοστίσει 20$, οι 3 συμμετοχές 30$ και οι 6 συμμετοχές 40$. Αλλά αν δεις ότι όντως σε ενδιαφέρει η κοινότητα του Life Framer μπορείς να εγγραφείς ως μέλος με 80$ και να μπορείς να δώσεις μέχρι και 10 συμμετοχές για κάθε ένα από τα επόμενα 12 θέματα που έρχονται. Το να είσαι μέλος της κοινότητας σου δίνει επιπλέον τη δυνατότητα συμμετοχής στο Series Award. Εκεί μιλάμε για μια πρωτότυπη ολοκληρωμένη σειρά φωτογραφιών που αν επιλεγεί, γνωρίζει και πάλι παγκόσμια δημοσιότητα.

Για παραπάνω πληροφορίες για τα στάδια του διαγωνισμού καθώς και έμπνευση από προηγούμενους νικητές, μπορείς να μπεις στην επίσημη ιστοσελίδα. Και εγώ είμαι εδώ για να σε ενημερώνω για οτιδήποτε παρόμοιο έχει ενδιαφέρον για σένα!

Καλή σου επιτυχία!

Και φυσικά μην ξεχνάς τη δημιουργική κοινότητα της Neoperativa που συγκεντρώνεται για να ενισχύσει τη δημιουργικότητα και τις ιδέες. Μπορείς να γίνεις μέλος της εδώ.

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020