Το Facebook μας κάνει ό,τι θέλει. Έχει κανείς αμφιβολία για το παραπάνω σχόλιο; Δε νομίζω. Από το καλοκαίρι έχει γίνει πανικός με τα Instagram Stories που αντέγραψαν την κεντρική ιδέα του Snapchat. Και τα κατάφερε μια χαρά. Στη συνέχεια, είδαμε τις 24 ώρες να μεταφέρονται και στην εφαρμογή του Messenger. Τι είχε μείνει λοιπόν; Να δούμε αυτά τα υπέροχα κυκλάκια που σημαίνουν Story στην κορυφή του News Feed του Facebook. Και κάπως έτσι γεννήθηκαν τα Facebook Stories.

Πρόκειται για μια κίνηση που έχει ήδη ξεκινήσει απο την Ιρλανδία και μάλλον θα γίνει προσβάσιμη παγκοσμίως σα δυνατότητα μέσα στους επόμενους μήνες. Προφανώς σκοπό έχει την άμεση δημιουργία και κοινοποίηση πρωτότυπου περιεχομένου σε καθεμιά από τις εφαρμογές που ελέγχει ο κολοσσός. Έτσι, κάθεμιά από τις εφαρμογές μπορεί να σταθεί μόνη της, περιλαμβάνοντας όλες τις δυνατότητες που έχουν και οι άλλες. Με μικρές διαφορές όσον αφορά την περεταίρω χρήση τους φυσικά. Το Facebook ήθελε πάντα και ακόμα διεκδικεί το να είναι μια εφαρμογή από όπου ο χρήστης θα μπορεί να κάνει τα πάντα. Για να δούμε!

[bctt tweet=”Facebook Stories: Μπορεί το Facebook να γίνει η εφαρμογή που κάνει τα πάντα;” username=”neoperativa”]

Δεν ξέρω αλήθεια αν περιμένω κάποια απάντηση σε αυτό από το Snapchat ή όχι. Το Snapchat τον τελευταίο καιρό φαίνεται να έχει επικεντρωθεί στο να διαφοροποιήσει και να ενισχύσει τον εαυτό του και όχι στο να απαντά στις προκλήσεις που του θέτει το Facebook.

Πώς σου φαίνονται τα Facebook Stories;

HT: WeRSM

Social Media: Απαραίτητα για την ψηφιακή παρουσία κάθε ατόμου αλλά και brand. Τα νέα τους είναι πολλά και συχνά και οι δυνατότητες τους αυξάνονται γρήγορα. Πρέπει λοιπόν να μένουμε συντονισμένοι! Ακολούθησε τη neoperativa στα δικά της Social Media κι αν χρειάζεσαι στρατηγική & πρωτότυπο περιεχόμενο για να ενισχύσεις τα δικά σου Social Media, μη διστάσεις να μας στείλεις μήνυμα.

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020