Μπορεί ήδη να το έχεις δει, μπορεί και όχι. Όπως και να ‘χει πρέπει να το δεις και να το μοιραστείς. Αναφέρομαι σε μια πρόσφατη καμπάνια που μας έρχεται από το Ισραήλ και αφορά την ασφάλεια στην οδήγηση. Ενώ η ποιότητα κατασκευής των δρόμων και των αυτοκινήτων έχουν βελτιωθεί, είναι άλλοι οι λόγοι στους οποιούς οφείλονται τα περισσότερα ατυχήματα στις μέρες μας. Ο No1 λόγος στο Ισραήλ, αλλά και σε άλλες χώρες, είναι η χρήση του κινητού τηλεφώνου. Ίσως με το “LIVE Longer” αλλάξει έστω και λίγο αυτό. Μακάρι.

Κι αν δεν το έχεις ήδη αντιληφθεί στον τρόπο γραφής του, το LIVE Longer έχει διττή σημασία. Η πιο σημαντική είναι το να ζήσεις περισσότερο προσέχοντας στο δρόμο. Η χρήση του LIVE ωστόσο με κεφαλαία γράμματα παραπέμπει και στη LIVE αναμετάδοση. Δυστυχώς, εκτός από την απλή χρήση του τηλεφώνου ή των μηνυμάτων, τον τελευταίο καιρό παρατηρείται πολύ και η LIVE αναμετάδοση βίντεο κατά τη διάρκεια της οδήγησης όπου οι χρήστες απαντούν ζωντανά και σε ερωτήσεις θεατών. Αδιαφορώντας και οι μεν και οι δε για τους κινδύνους που μια τέτοια κίνηση μπορεί να προκαλέσει.

Διαφημίσεις για το σκοπό αυτό υπάρχουν πολλές. Κανείς δεν τους δίνει σημασία γιατί είναι διαφημίσεις! Κι ας δείχνουν όλα τα δυσάρεστα αποτελέσματα που έχει η απροσεξία στην οδήγηση. Έτσι, ο οργανισμός για την ασφαλή οδήγηση στο Ισραήλ, Or Yarok, συνεργάστηκε με τη διαφημιστική εταιρεία BBR Saatchi & Saatchi και μαζί “σκότωσαν” ζωντανά μια από τις πιο διάσημες vlogger της χώρας. Κι έτσι κατάφεραν τους νέους να δώσουν προσοχή. Η Ashley Waxman Bakshi οδηγεί και φαίνεται να εκπέμπει ζωντανά στο YouTube. Όλοι αυτοί που την ακολουθούν σύντομα μπαίνουν να την παρακολουθήσουν. Δεν περνάει πολλή ώρα και ξαφνικά βιώνουν μαζί της το ατύχημα. 2.500 ακόλουθοι το έζησαν μαζί της. Χιλιάδες τα μηνύματα στη συζήτηση μεταξύ τους αλλά και ως σχόλια στο βίντεο. Μέχρι το επόμενο πρωί, πάνω από 55.000 νέοι είχαν δει το βίντεο.

Ένα βίντεο που ήταν βιντεοσκοπημένο και επξεργασμένο. Η διαφημιστική εταιρεία χρησιμοποίησε με τον καλύτερο τρόπο το εργαλείο της ζωντανής αναμετάδοσης του YouTube και το εκμεταλλεύτηκε για να προβάλλει το έτοιμο 6λεπτο βίντεο, σαν αυτό να μεταδίδεται εκείνη τη στιγμή. Μπορείς να δεις το βίντεο της καμπάνιας παρακάτω και το αρχικό βίντεο που βίωσαν οι θεατές εδώ.

HT: WeRSM

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020