Η φωτογράφος με βάση τη Νέα Υόρκη, Lucea Spinelli έχει μια ειδική εκτίμηση για το φως και την κίνηση στη σειρά της από κινούμενες εικόνες που ονομάζει Phōtosgraphé. Χρησιμοποιεί καρέκλες, κούνιες και παγκάκια σε πάρκο ως φόντο και τα απαραίτητα εργαλεία για φωτεινές μορφές που φαίνονται να αναπηδούν άκοπα μέσα στο κάδρο. Σε μερικά κομμάτια το φως μιμείται τα μονοπάτια που ακολουθούν ανθρώπινες φιγούρες φαντασμάτων ενώ σε άλλες αστράφτει σαν πυγολαμπίδες ή διαστέλλεται σαν ουράνιο τόξο.

The-Conversation-smLucea Spinelli

Το στοιχείο που κάνει τη σειρά αυτή πολύ ενδιαφέρουσα είναι το στοιχείο της κινούμενης εικόνας. Επειδή τα GIFs δεν είχαν θέσει στα Social Media μέχρι πρόσφατα, αλλά τα κατέκτησαν αμέσως με το που τους επιτράπηκε η πρόσβαση, ένας νέος δημιουργικός κόσμος ανοίχτηκε. Με τον τρόπο αυτό μια σειρά από διαφορετικές φωτογραφίες μπορεί να αποκτήσει διαφορετικό νόημα… ή εξ αρχής να εμπνεύσει για κάτι διαφορετικό. Η Lucea Spinelli δημιουργεί όμορφες κινούμενες εικόνες κι αν μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις… τότε φανταστείτε τι έχουν να πουν οι φωτογραφίες που μπαίνουν σε μια σειρά και αφηγούνται μια μεγαλύτερη ιστορία!

Lucea Spinelli Lucea Spinelli

Κι αν κάποιος από εσάς θέλει να πειραματιστεί με τέτοιου είδους εικόνες χρειάζεται τρία πράγματα: κάμερα που κρατά ανοιχτό το κλείστρο της για αρκετά δευτερόλεπτα, σκοτάδι και μια πηγή φωτός. Όσα δευτερόλεπτα το κλείστρο μένει ανοιχτό αφήνει το φως να περνάει και να καταγράφει τις κινήσεις που γίνονται. Όταν κλείσει τότε στη φωτογραφία αποτυπώνεται όλη η σειρά κινήσεων που έχει ακολουθήσει η πηγή φωτός. Όσο πιο πολύ μελετήσετε τις κινήσεις τόσο πιο ακριβές θα είναι το αποτέλεσμα. Αν πάλι θέλετε να περάσετε κι εσείς σε μια σειρά φωτογραφιών θα πρέπει να σκεφτείτε πιο σύνθετα και να προβλέψετε και τις επόμενες απαραίτητες λήψεις για το συνολικό επιθυμητό αποτέλεσμα.

Lucea Spinelli

Μην ξεχάσετε να μας στείλετε το αποτέλεσμα των πειραματισμών σας και τις δικές σας δημιουργίες και με χαρά θα τις δημοσιεύσουμε σε ένα ανάλογο άρθρο.

Think out of the box, be creative, share the moment! 🙂

Lucea Spinelli

Πηγή: Thisiscolossal

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020