Αχ αυτό το χεράκι με τον αντίχειρα προς τα πάνω… ΑΧ!

Χρόνια τώρα έχουμε συνηθίσει να εκφράζουμε τη συμμετοχή μας, την αρεσκεία μας αλλά και τη συμπαράστασή μας και την κατανόηση μας με ένα “Μου αρέσει” στα Social Media. Εντάξει, ναι!, εννοώ κυρίως στο Facebook αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν κάνω το ίδιο και στα υπόλοιπα, ακόμα κι αν εκεί λέγεται διαφορετικά ή έχει άλλο σημαδάκι! (βλέπε καρδούλα για το Instagram, αστεράκι για το Twitter, πινέζα για το Pinterest κ.ο.κ.). Η έκφραση λοιπόν αυτή έχει και σύμβολο. Ναι, αυτό με το μπλε χεράκι που έχει προς τα πάνω τον αντίχειρα. Ναι, αυτό που στο Messenger όταν το κρατάς πατημένο μεγαλώνει για να δηλώσεις πιο συγκεκριμένα και το πόσο πολύ “σου αρέσει” κάτι. Ναι, αυτό που στις μέρες μας όταν κάποιος σου απαντάει και το χρησιμοποιεί (σε όποιο μέγεθος :P) μεταφράζεται ως “από αυτό το σημείο της συζήτησης και μετά σε έχω γραμμένο/η (ξέρουμε που)” ή “εδώ λήγει η συζήτηση αφού ποτέ δεν είπα κάτι για να τη συνεχίσω”.

Facebook EmojisΑυτό το χεράκι κάποτε λέγαμε ότι θα αποκτήσει και κακό αδερφάκι όπου ο αντίχειρας θα κοιτάει προς τα κάτω. Το “Dislike”. Πολλές από τις δημοσιεύσεις που βλέπουμε στον τοίχο μας εκφράζουν κάτι που μιλάει για μια δυσάρεστη κοινωνική κατάσταση ή ακόμα και μια προσωπική στενάχωρη στιγμή που κάποιος επέλεξε να μοιραστεί. Σε τέτοιες περιπτώσεις το “Μου αρέσει” μοιάζει οξύμωρο. Γι’ αυτό και τόση συζήτηση και αναμονή για το “Δε μου αρέσει” ως επιλογή.

Facebook Emojis

Παρά την προσμονή και την αναμονή όμως δε θα μας γίνει το θέλημα. Κι αυτό γιατί έγιναν έρευνες που έβγαλαν ως αποτέλεσμα ότι είναι πολύ πιθανό μια τέτοια επιλογή να χρησιμοποιηθεί κακόβουλα και άνθρωποι οι οποίοι θεωρούν το αντίκτυπο των δημοσιεύσεων τους στα Social Media ως κάτι πολύ σημαντικό, θα μπορούσαν εύκολα να πληγωθούν και να μη μπορούν να διαχειριστούν μια τέτοια εκδήλωση αρνητισμού. Και αν σκεφτείτε τους γύρω σας, θα δείτε ότι δεν είναι και λίγοι αυτοί που όντως θα τα έβαφαν μαύρα αν τα Dislikes ξεπερνούσαν τα Likes. Δυστυχώς εκεί έχουμε φτάσει. Άρα δεν έχει Dislike!

Κι αν απορείτε: “τότε τι έχει;;;” ήδη κάποιες χώρες που το δοκιμάζουν έχουν να σας δώσουν απάντηση. Έχει λοιπόν μια γκάμα από emojis με συναισθήματα που μπορεί να προκαλέσει μια δημοσίευση σε οποιον τη βλέπει! Μου αρέσει, το αγαπώ, γελάω, χαίρομαι, εκπλήσσομαι, λυπάμαι, θυμώνω, είναι οι αρχικές επιλογές που έχουν οι χρήστες για να εκφράσουν την κατάστασή τους.

Facebook Emojis Facebook Emojis

Πως σας φαίνεται; Θα το δοκιμάζατε; Το θέλετε; Είναι κάτι που θεωρείτε ότι λείπει από την εφαρμογή του Facebook και θα φανεί χρήσιμο ή είναι κάτι που νιώθετε ότι θα επιβάλλει με τον τρόπο του ακόμα μια φορά και που θα μπερδέψει ακόμα περισσότερο τον τρόπο με τον οποίο κανείς εκφράζεται και διαδρά με τους φίλους του;

Facebook Emojis

Πείτε μας τη γνώμη σας σε σχόλιο ή γράψτε το σε ένα κείμενο και με χαρά θα το δημοσιεύσουμε σε ένα επόμενο άρθρο από αναγνώστη.

Πηγές πολυμέσων: The Verge, Wired, Entrepreneur, Wikipedia, Android Central, Thatslife

Social Media: Απαραίτητα για την ψηφιακή παρουσία κάθε ατόμου αλλά και brand. Τα νέα τους είναι πολλά και συχνά και οι δυνατότητες τους αυξάνονται γρήγορα. Πρέπει λοιπόν να μένουμε συντονισμένοι! Ακολούθησε τη neoperativa στα δικά της Social Media κι αν χρειάζεσαι στρατηγική & πρωτότυπο περιεχόμενο για να ενισχύσεις τα δικά σου Social Media, μη διστάσεις να μας στείλεις μήνυμα.

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020