Να σηκώσουν το χέρι, όλοι όσοι ακολουθούν στο Instagram λογαριασμούς από food bloggers. Να σηκώσουν το χέρι , όλοι όσοι τους τρέχουν τα σάλια με τις φωτογραφίες που βλέπουν. Και τέλος, να σηκώσουν το χέρι όλοι όσοι, συνειδητοποιούν ότι η πραγματικότητα απέχει πολύ από τις συγκεκριμένες φωτογραφίες.

Πόσες φορές έχεις αναρωτηθεί, αγαπητέ follower, πως γίνεται να είναι τόσο όμορφη η φωτογραφία με τα φασολάκια και τις μπάμιες; Την ίδια στιγμή που τα αντίστοιχα πιάτα της μαμάς, να το πω ευγενικά, σε ωθούν να παραγγείλεις σουβλάκια. Όλα φαίνονται υπέροχα! Το εξωτικό φαγητό, το καταπληκτικό πιάτο, το μαγευτικό σκηνικό, το κατάλληλο τραπέζι!

Το Instagram δίνει την ευκαιρία σε πολλούς να δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες για μια φωτογραφία. Λίγο το framing, λίγο τα φίλτρα, λίγο και το ταλέντο του καλλιτέχνη… Πολύ θέλει ο άνθρωπος για να του τρέξουν τα σάλια; Η αλήθεια, όμως, κρύβεται εκεί εξω! Το ειδικό επιτελείο της Neoperativa…έψαξε και βρήκε τις πραγματικές συνθήκες που επικρατούν σε μια αντίστοιχη φωτογράφηση (πηγή: http://goo.gl/fvfvwo )!

wersm-instagram-food-blogger-photo-3-1wersm-instagram-food-blogger-photo-1

wersm-instagram-food-blogger-photo-4wersm-instagram-food-blogger-photo-5wersm-instagram-food-blogger-photo-2-657x360

Απομυθοποίηση τώρα!

Βέβαια, σε καμία περίπτωση δεν αμφισβητούμε τις ικανότητες και το ταλέντο των δημιουργών. Θέλει προσπάθεια και μυαλό για να καταφέρεις κάτι αντίστοιχο. Μην προσπαθείτε να βγάλετε την ουρά σας από έξω όλοι οι υπόλοιποι. Ξέρουμε όλοι πολύ καλά ότι η τέχνη της εξαπάτησης των φωτογραφιών, δεν εφαρμόζεται μόνο στο food blogging. Απανταχού selfiers…φυλαχτείτε, ερχόμαστε!

Εικόνες από:  http://goo.gl/fvfvwo

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020