Για σένα ανήσυχε δημιουργέ εκεί έξω, η Super-8 μπορεί να είναι ένα μοντέλο για το οποίο έχεις ξανακούσει. Πίσω στο 2016. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχεις λόγο να διαβάσεις και αυτό που ακολουθεί. Όταν ένα μοντέλο έχει αναλογικό αποτέλεσμα με ψηφιακές δυνατότητες και μάλιστα έχει και ωραίο design, σίγουρα έχει να πει πολλά ακόμα.

Στο βίντεο που θα δεις παρακάτω, θα δεις διαφορετικά πλάνα, για διαφορετικούς σκοπούς και τραβηγμένα από διαφορετικούς ανθρώπους. Η εικόνα όμως και η αισθητική της είναι μία. Και ανήκει στην Super-8. Αυτό είναι ένα μόνο από τα χαρακτηριστικά της που την κάνει ξεχωριστή. Όσο κι αν λατρεύεις την ψηφιακή εποχή και το αψεγάδιαστο αποτέλεσμα ακόμα και της κάμερας των SmartPhones, δε μπορεί παρά να σου λείπει που και που αυτή η αίσθηση του φιλμ, του παλιού, του αναλογικού. Κι αυτό δεν το κάνουν οι ψηφιακές κάμερες του σήμερα. Το κάνει όμως η συγκεκριμένη.

Έχουμε και λέμε. Φιλμ Super 8mm της Kodak και ταυτόχρονα αποθήκευση σε SD κάρτα. Η σύνδεση με καλώδιο HDMI είναι μια ακόμα σύγχρονη προσθήκη. Έτσι επιλέγεις εσύ το μέσο που θέλεις να επεξεργαστείς. Αν και για να τα λέμε και όλα, αν θέλεις μια κάμερα σαν την Super-8 θα πρέπει σίγουρα να ζήσεις το κομμάτι του φιλμ και της επεξεργασίας του. Στιγμές ανεκτίμητες.

Μια μικρή, επιπλέον, λεπτομέρεια. Για το design της κάμερας για το 2018 η Kodak συνεργάστηκε με ανθρώπους του Hollywood. Κι αν ήδη σε έχω πείσει και θες να μαθαίνεις νέα πιο άμεσα για το πότε θα γίνει διαθέσιμη κ.α., τότε μπορείς να επισκεφτείς την ειδική σελίδα της Kodak.

Πώς σου φαίνεται λοιπόν;

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020