Το έχουμε ξαναπεί, αλλά για να γίνει κατανοητό από όλους πρέπει να το λέμε συχνά. Τα πάντα πλέον γυρνούν γύρω από το engagement και την έννοια της κοινότητας. Περισσότερη ειλικρίνεια μεταξύ εταιρειών και χρηστών, αμεσότητα και συνεχής επικοινωνία και διατήρηση επαφής. Για να γίνει αυτό απαιτείται στρατηγική, χρόνος και περιεχόμενο. Επίσης απαιτείται να επιλέξεις τα κατάλληλα εργαλεία. Κάποια από αυτά θα πρέπει να τα προσθέσεις στην ιστοσελίδα σου αλλά κάποια λειτουργούν ήδη μέσω των γνωστών Social Media. Το YouTube έχει την έννοια της κοινότητας. Επίσης, τα Facebook Groups λειτουργούν πλέον ως ένα τέτοιο εργαλείο. Γι’ αυτό και το Facebook τους δίνει συνεχώς νέες δυνατότητες. Αυτή τη φορά η νέα δυνατότητα ακούει στο όνομα “Watch Party”.

Πριν προχωρήσω με τη δυνατότητα αυτή, να υπενθυμίσω ότι τα Facebook Groups μπορούν να έχουν ως διαχειριστή μια εταιρική σελίδα. Που σημαίνει ότι οι εταιρείες εκεί μιλούν πιο άμεσα με τις κοινότητες που δημιουργούν. Είτε αφορά λοιπόν προσωπικό ή επαγγελματικό ενδιαφέρον, με το Watch Party δίνεται η δυνατότητα σε όλα τα μέλη ενός γκρουπ να παρακολουθούν ένα βίντεο live και να διαδρούν με αυτό. Το βίντεο το επιλέγει αυτός που έχει τα κατάλληλα διαχειριστικά δικαιώματα στο γκρουπ. Επίσης, το βίντεο δεν είναι απαραίτητο να είναι ένα Facebook Live που συμβαίνει εκείνη τη στιγμή.

Σε αυτό το σημείο να πω ότι το Facebook Live, αλλά και γενικότερα η δυνατότητα του Live, είναι ένα πολύ δυνατό εργαλείο. Αν το περιεχόμενο του Live είναι ενδιαφέρον, τότε συγκεντρώνει περισσότερες θετικές αντιδράσεις και μεγαλύτερη αναμονή. Για πολλά χρόνια η κατανάλωση βίντεο γινόταν παθητικά, βλέποντας κάτι που είχε ήδη παραχθεί και επεξεργαστεί. Πλέον, νιώθουμε πολύ πιο κοντά σε κάποιον όταν μοιραζόμαστε πιο άμεσα κάποιες στιγμές. Τα Social Media κινούνται έντονα προς αυτή την κατεύθυνση. Είτε μιλάμε γενικά για τις πλατφόρμες είτε για τις εφαρμογές ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων. Από το να γράψεις κάποιο μήνυμα, είναι πιο εύκολο να απαντήσεις με κάποια φατσούλα ή GIF ή ακόμα να στείλεις ένα ηχητικό μήνυμα ή ένα βίντεο. Το φαινόμενο αυτό παρατηρείται έντονα μεταξύ φίλων και μάλλον θέλουν να μεγαλώσουν το εύρος του.

Προς το παρόν η δυνατότητα Watch Party είναι διαθέσιμη σε λίγα μόνο Facebook Groups προκειμένου να δοκιμαστεί. Λογικά σύντομα θα το δούμε και σε μεγαλύτερη κλίμακα, αν όλα πάνε καλά.

Έτοιμοι για live;

h/t: WeRSM

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020