Ποιος είπε ότι η ιστορία είναι κάτι βαρετό; Ότι ο τρόπος που μπορούμε να μάθουμε από αυτή δεν είναι ποτέ δημιουργικός; Ότι δε μπορεί να χωρέσει μια ολόκληρη ιστορία σε ένα σύντομο βίντεο;

Σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα απαντά με τον πιο δημιουργικό τρόπο ο καλλιτέχνης Pablo Morales de los Rios, ο οποίος κατάφερε να χωρέσει 50.000 χρόνια μουσικής σε ένα βίντεο διάρκειας μόλις 7 λεπτών. Ξεκινώντας από τους πρώτους ήχους και τις πρώτες νότες, εικονογραφώντας μουσικά όργανα και πρόσωπα που χαρακτήριζαν κάθε διαφορετική εποχή και ντύνοντας κάθε κομμάτι με τα αντίστοιχα μουσικά ακούσματα καταφέρνει σε ένα βίντεο να κάνει εύκολο στον καθένα να αντιληφθεί την εξελικτική πορεία της μουσικής όλα αυτά τα χρόνια.

Από τους Έλληνες και τους Αιγύπτιους και το Μεσαίωνα περνά στην κλασική μουσική. Εκεί θα παρατηρήσετε ότι αφιερώνει παραπάνω χρόνο κι αυτό γιατί αποτελεί τη βάση για τα μουσικά ακούσματα που ακολουθούν όπως η τζαζ, το ροκ αλλά και για τη διαμόρφωση του ποπ. Ολοκληρώνοντας το βίντεο είναι ξεκάθαρο ότι τίποτα από αυτά που σχεδίαζε δε γινόταν σε τυχαίο σημείο. Όλα οδήγησαν στο σχηματισμό ενός ενιαίου μουσικού οργάνου δηλώνοντας έτσι ότι όσο διαφορετικα και αν φαίνεται να είναι, όλα τους αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι στο σύνολο της ιστορίας της μουσικής. Καλή μουσική απόλαυση!

Υ.Γ. Αν θέλετε μετάφραση σε αυτά που γράφει ενεργοποιείστε τους υπότιτλους! 🙂

Φωτογραφία: Πηγή

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020