Ο Erik Johansson σίγουρα δεν είναι ένας ήρεμος καλλιτέχνης. Είναι από αυτούς τους ανήσυχους ανθρώπους, που αν μια έμπνευσή τους δεν την κάνουν πράξη, δεν ησυχάζουν. Έτσι, χρειάστηκε 8 ολόκληρους μήνες για να δημιουργήσει την εικόνα που ακούει στο όνομα “Full Moon Service”.

Πρόκειται για έναν συνδυασμό φωτογραφικής λήψης και μαγείας του Photoshop. Όλα ξεκίνησαν όταν ζωγράφισε με μολύβι την ιδέα του σε ένα χαρτί. Στη συνέχεια ακολούθησαν ώρες έρευνας, αγορά props και 8 μήνες συνολικής προσπάθειας που οδήγησαν σε ένα μοναδικό αποτέλεσμα. Στην εικόνα βλέπουμε ένα συνεργείο να βάζει στη θέση του το φεγγάρι, στην κατάλληλή του φάση. Από το φορτηγάκι έχουν βγει και οι άλλες πιθανές επιλογές. Μια εξωπραγματική εικόνα που όμως για κάποιο λόγο, μοιάζει να μπορούσε να είναι πραγματική. Αυτό είναι ακριβώς αυτό που προσπαθεί να πετύχει με τις εικόνες του ο καλλιτέχνης. Μια σύνθεση πολλών, να μοιάζουν ξαφνικά ως κάτι ενιαίο.

Μπορείς παρακάτω να δεις και το βίντεο με σκηνές πίσω από την κάμερα, που δείχνει όλη τη διαδικασία υλοποίησης. Ο Erik χρησιμοποίησε για τις λήψεις του την Hasselblad H6D-50c και στη συνέχεια δούλεψε την εικόνα στο Photoshop CC 2017.

Μπορείς να δεις περισσότερα δημιουργικά του projects στην επίσημη ιστοσελίδα του και να τον ακολουθήσεις σε Facebook και Instagram.

Full Moon Service, στις υπηρεσίες σας.

Αν κι εσύ έχεις παρόμοιες καλλιτεχνικές ανησυχίες, μη διστάσεις να επικοινωνήσεις μαζί μας και να τις δεις να δημοσιεύονται. Κι αν πάλι είσαι ένας δραστήριος δημιουργός, μπορείς άμεσα να γίνεις μέλος της δημιουργικής μας κοινότητας εδώ.

HT: Bored Panda

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020