Το Facebook, ιδιοκτήτης του Instagram, δε θα άφηνε την επένδυσή του απροστάτευτη στους επιτήδειους influencers. Έτσι, σε συνέχεια των κινήσεων που έκανε και το ίδιο τον τελευταίο χρόνο, προστατεύει την κοινότητα από το άκριτα δημοσιευμένο πληρωμένο περιεχόμενο.

Οι influencers που πληρώνονται από εταιρείες για να προωθήσουν στο κοινό τους ένα προϊόν ή μια υπηρεσία συνεχώς αυξάνονται. Το Instagram όμως είναι μια κοινότητα ανθρώπων “που επικοινωνούν για να ανακαλύψουν και να μοιραστούν αυτά που αγαπούν”. Μια τέτοια κοινότητα έχει ανάγκη τη διαφάνεια και την ειλικρίνεια για να κρατήσει τις αξίες της. Γι’ αυτό και κάθε πληρωμένο post σε προφίλ ή Instagram Story θα πρέπει να φαίνεται καθαρά ότι προέρχεται από κάποια συνεργασία.

Ακριβώς έτσι λοιπόν θα εμφανίζεται και το μήνυμα. Ως μια “πληρωτική συνεργασία με”… κάποια εταιρεία. Αυτό σίγουρα δε θα αρέσει σε όλους, γίνεται όμως για καλό. Εκτός από τη διαφάνεια και την ειλικρίνεια, ένας τέτοιος διαχωρισμός θα δώσει μεγαλύτερες δυνατότητες στη συλλογή δεδομένων για τέτοιες δημοσιεύσεις. Οι influencers θα μπορούν να δουν στατιστικά και στοιχεία στο Instagram Insights τους και οι επιχειρήσεις θα μπορούν να δουν τις μετρήσεις και τις διαδράσεις μέσα από τα Facebook Page Insights. Η ειλικρίνεια επεκτείνεται λοιπόν και έτσι οι influencers δε θα μπορούν πια να κοροϊδεύουν τις εταιρείες με τις οποίες συνεργάζονται.

Διαφάνεια και ειλικρίνεια στα Social Media. Για να δούμε…

HT: WeRSM

Social Media: Απαραίτητα για την ψηφιακή παρουσία κάθε ατόμου αλλά και brand. Τα νέα τους είναι πολλά και συχνά και οι δυνατότητες τους αυξάνονται γρήγορα. Πρέπει λοιπόν να μένουμε συντονισμένοι! Ακολούθησε τη neoperativa στα δικά της Social Media κι αν χρειάζεσαι στρατηγική & πρωτότυπο περιεχόμενο για να ενισχύσεις τα δικά σου Social Media, μη διστάσεις να μας στείλεις μήνυμα.

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020