Έχει διάρκεια 1 λεπτό και 4 δευτερόλεπτα. Αυτό σημαίνει ότι αν τη συναντούσες στο YouTube θα περίμενες να βγει η “Παράλειψη Διαφήμισης” για να την πατήσεις και να συνεχίσεις. Θα σου πρότεινα να μην το κάνεις. Πρόκειται για μια αστεία και πολύ έξυπνη διαφήμιση που μόνο το να σε κάνει να θέλεις κι άλλο μπορεί να πετύχει.

Η εταιρεία Geico είναι μια ασφαλιστική εταιρεία που εστιάζει στις ασφάλειες αυτοκινήτων. Αυτό μπορείς να το καταλάβεις από τα πρώτα 12 δευτερόλεπτα του βίντεο. Εκεί τελειώνει η διαφήμιση και αρχίζει η διασκέδαση. Το μόνο που χρειάστηκε είναι μεγάλη υπομονή και αντοχή από τους συμμετέχοντες κι ένας πεινασμένος σκύλος. Ακόμα κι αν στην αρχή το δεις διστακτικά, δε νομίζω να φτάσει το τέλος του βίντεο και να μην έχεις γελάσει. Οπότε δε θα πω τίποτα παραπάνω και θα σε αφήσω να την απολαύσεις.

Για πες! Γέλασες τελικά; Ένα τέτοιο διαφημιστικό βίντεο κατά τη γνώμη μου είναι ποιοτικό και καθόλου κουραστικό. Ακόμα κι αν μιλάει για ένα σχετικά βαρετό θέμα, όπως οι ασφάλειες, καταφέρνει να κλέψει τις εντυπώσεις. Κι αυτό ανεβάζει αυτόματα τη συναισθηματική μας σύνδεση με το brand που συνδέεται. Αν τύχει για παράδειγμα να δεις μια άλλη διαφήμιση της Geico, θα θυμάσαι αυτό το  βίντεο. Οπότε θα έχεις θετική διάθεση απέναντι σε κάποια άλλη προσφορά της. Είναι μια καλή πρακτική για κάθε εταιρεία. Έτσι και ο θεατής περνάει καλύτερα με μια διαφήμιση και η εταιρεία πετυχαίνει έναν από τους στόχους της.

Όταν η διαφήμιση είναι κάτι παραπάνω από πληροφορία!

HT: The Marketing Express

Leave a Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

The Storytailor | Thanos Kapranos | ©2020